Mobile menu

2016 Paracin Açık Başladı

 paracinsporcularSırbistan Satranç Turu'nun 3. ayağı olan 2016 Paracin Açık Satranç Turnuvası, 22 ülkeden 264 sporcunun katlımı ile dün oynanan ilk tur karşılaşmaları ile başladı. Sırbistan'ın tam orta noktasına bulunan ve bu sebeple Merkez Sırbistan Açık Satranç Turnuvası olarak da bilinen Paracin'de, 2 ayrı kategoride düzenlenen turnuvada 19 sporcumuz A kategorisinde, 8 sporcumuz ise B kategorisinde ülkemizi temsil ediyorlar.

Turnuvanın A kategorisinde Macar GM Ferenc Berkes ve Bulgar GM Kiril Georgiev sırasıyla 1 ve 2 numaralı seri başı olarak başlarlarken, ilk turda istediği sonucu alamayarak beraberlikle yetinen temsilcimiz GM Suat Atalık ise 3 numaralı seri başı olarak başladı. Sırbistan'da arka arkaya 3. turnuvasına katılan son dönemin formda ismi IM Umut Atakişi ise ilk tura Belaruslu WIM Tatiana Kasparova'ya karşı elde ettiği galibiyetle başlayarak son dönemdeki başarılı performansını sürdürdü.

A Kategorisinde temsilcilerimizden FM Melih Yurtseven, Çağatay Burcu, WGM Kübra Öztürk, Alp Tuna, Hüseyin Can Ağdelen, FM Mire Deniz Doğan ve Rad Cannesar turnuvaya galibiyet ile başlarlarken; Egemen Gülden, WIM Zehra Topel ve Özgün Şahin beraberlik ile ilk turdan ayrılmış oldular. Sporcularımızdan FM Esat Bağlan, Gani Eren Ererdem, Yamaç Samani, CM Tuna Özateş, CM Işık Can, Emin Şensay ve WCM Ece Alkım Erece ise ilk turu mağlubiyet ile tamamladılar.

Turnuvanın B kategorisinde ise temsilcilerimizden kategorisinin 3 numaralı seri başı Ahmet Olçum ve 7 numaralı seri başı Cengiz Hasman ile birlikte WCM Duru Okuyaz, Mert Özateş ve Eda Çelik turnuvaya galibiyet ile başlarlarken, Adman Devran Tolon beraberlik, WCM Işıl Can ve Ümit Sağlam ise mağlubiyet ile başlayan isimler oldular.

9 tur üzerinden düzenlenecek ve 14 Temmuz'a kadar sürecek olan turnuvada, 15 bin TL'ye denk ödül de sahiplerini bulacak. Turnuva boyunca ayrıca boş gün olarak belirlenen 10 Temmuz günü 1500 TL ödülün dağıtılacağı bir de hızlı turnuva düzenlenecek.

Bugün TSİ 17.30'da düzenlenecek 2. tur karşılaşmalarında sporcularımıza başarılar diliyoruz.

Eşlendirme-Sonuç

Haber: M. Anıl Şengün

 paracinsporcular