Mobile menu

Usta Sporcularımız Niş Açık’ta

nisopen 2016Sırbistan Satranç Turu'nun 2. ayağı olan 2016 Niş Açık Satranç Turnuvası'nda dün oynanan karşılaşmaların ardından 4 tur geride kaldı. Sırbistan'ın en büyük 3. şehri olan Niş'te uzun yıllardır düzenlenen turnuvanın A kategorisinde ülkemizi GM Suat Atalık, IM Umut Atakişi, Ari Kiremitciyan, Özgün Şahin, Hüseyin Can Ağdelen, FM Mire Deniz Doğan, Yamaç Samani, Alp Tuna ve Evrim Kansel temsil ediyorlar. 10 farklı ülkeden sporcuların yarıştığı turnuvada ilk 4 turun ardından IM Umut Atakişi 3.5; GM Suat Atalık, Ari Kiremitciyan, Yamaç Samani, Hüseyin Can Ağdelen ve FM Mire Deniz Doğan 2.5; Alp Tuna ve Evrim Kansel 1.5; Özgün Şahin ise 1 puandalar.

İlk 4 maçından 3.5 puan çıkaran IM Umut Atakişi, Silver Lake'teki başarılı performansını Niş'te de sürdürmeye devam ediyor. Turnuvaya 3 galibiyet ile başlayan Atakişi, 4. turda ev sahibi ülkenin genç yeteneklerinden 2000 doğumlu Vuk Djordjevic (2415) ile uzun süren karşılaşmada berabere kaldı ve 3.5 puana ulaştı. Bu sonuçların ardından 2383'e ulaşan IM Atakişi, 3.5 puanlı 4 sporcu arasında 5. tura lider olarak giriyor.

Turnuvanın 1 numaralı seri başı GM Suat Atalık ise istediği başlangıcı yapamadığı turnuvada, ilk 4 karşılaşmasında 2 galibiyet, 1 mağlubiyet ve 1 beraberlik ile masadan ayrıldı. Suat Atalık ile beraber, 2100 barajını geride bırakan isimler Ari Kiremitciyan, Hüseyin Can Ağdelen ve Yamaç Samani ile birlikte FM Mire Deniz Doğan da 2.5 puan ile 5. tura giren isimler oldular. 4. turların ardından sporcularımızdan Alp Tuna ve Evrim Kansal 1.5; Özgün Şahin ise 1 puandalar.

Bugün TSİ 18.00'da oynanacak 5. tur karşılaşmalarında sporcularımıza başarılar diliyoruz.

Eşlendirme-Sonuç

Haber: M. Anıl Şengün