Mobile menu

Cemil Can Ali Marandi’den Büyükustalığa İlk Adım!

img 7759MTS Logistics Turnuvalar Serisi 5. GM Turnuvasında şu an devam eden sekizinci turda GM Boris Chatalbashev ile berabere kalarak 6 puana ulaşan IM Cemil Can Ali Marandi, 2713 performansla en az dokuz turluk GM normunu almayı garantiledi. Eğer 10 turda 6,5 puana ulaşırsa normu 10 oyunluk olacak. Kariyerinin ilk büyükusta normunu alan genç sporcumuzu tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Turnuva Sayfası - Canlı Yayın Symrna - Ephesus / Eşlendirme-Sonuç> Symrna - Ephesus 

Maçları canlı yayında MTS Logistics Stadyumundan da takip edebilirsiniz. / Foto Galeri

Oyunlar>> 1. Tur - 2. Tur - 3. Tur 4. Tur - 5. Tur - 6. Tur

 

 

 dsc 0112-001

Cemil Can Ali Marandi'yi ilk tebrik edenler arasında Milli Takımlar Sorumlusu Fatma Koç vardı.

 

dsc 0114-001

(Soldan sağa) Antrenör GM Nidjat Mamedov, Fatma Koç ve IM Cemil Can Ali Marandi

dsc 0153

Bugün turnuvayı ziyaret edenler arasında norm mücadelesini geçmişte yaşamış milli satranççılarımız GM Emre Can ve GM Mustafa Yılmaz da vardı.

 

 ***

MTS Logistics 5. GM Turnuvasında 7. turun ardından tecrübeli Boşnak büyükusta Bojan Kurajica'yı yenen IM Cemil Can Ali Marandi büyükusta normuna çok yaklaştı. Kalan üç turda bir puan alması halinde ilk büyükusta normunu alacak. Beş sporcumuzun GM, üç sporcumuzun IM normu alma şansları yedinci tur sonunda devam ediyor. Diğer sporcularımızın norm durumlarını ve sonuçları aşağıda okuyabilirsiniz.

 

7. Tur

Smyrna Grubu

GM Ante Saric - IM M. Batuhan Daştan ½-½
GM Boris Chatalbashev - IM Vahap Şanal 1-0
GM Bojan Kurajica - IM Cemil Can Ali Marandi 0-1
GM Costica-Ciprian Nanu - IM Oğulcan Kanmazalp 1-0
IM Tervel Serafimov - IM Burak Fırat ½-½

Ephesus Grubu

GM Alexander A. Evdokimov - IM Ufuk Sezen Arat ½-½
GM Vladimir Petkov - FM Serkan Soysal ½-½
GM Emir Dizdarevic - FM Melih Yurtseven 1-0
IM Milan Mrdja - FM Cankut Emiroğlu 0-1
IM Johan Furhoff - IM Mert Yılmazyerli 0-1

 

Smyrna Grubunda Bir Büyükusta Unvanı İki GM Normu Gelebilir

Smyrna Grubunda büyükusta normu alması halinde unvanı da alacak olan temsilcilerimizden IM Vahap Şanal, Bulgar büyükusta Chatalbashev'e kaybetti. Kalan üç turda 2 puana ihtiyacı var. Burak Fırat, IM Tervel Serafimov'la berabere yaparak 4 puana ulaştı. İki normu olan 2016 Türkiye Kupası şampiyonu, 2,5/3 yaparsa hem son normunu hem de çok büyük ihtimalle 2500 eloyu geçeceği için büyükusta unvanını alacak.

Ephesus'ta İki GM Üç IM Normu İhtimali Var

Ephesus Grubunda da yedinci tur norm iddiası olan sporcularımız için iyi geçti. IM Mert Yılmazyerli, siyah taşlarla IM Johan Furhoff'u yenerek 4,5 puana ulaştı. Kalan tüm oyunlarını kazanırsa büyükusta normu alabiliyor. Üçte üç yapması gereken bir diğer satranççımız IM Ufuk Sezen Arat, sabah siyah taşlarla GM Evdokimov'la berabere kaldı. İki sporcumuzun da kalan üç oyunun ikisinde beyaz olması ufak bir avantaj olarak görülebilir.

IM normu kovalayan İzmrli genç satranççılardan FM Melih Yurtseven sabah GM Dizdarevic'e kaybetti ve 3,5 puanda kaldı. Bir başka üç puanlı satranççımız, sabah IM Mrdja'yı yenen FM Cankut Emiroğlu oldu. Emiroğlu da Yurtseven de 2/3 yaparlarsa IM normu alıyorlar. FM Serkan Soysal, sabah GM Petkov ile berabere yaptı. Soysal 3/3 yaparsa IM normu alıyor.

img 7677

Turnuva direktörü IO Enis Bilyap ile turnuva hakkında konuştuk ve organizasyonun geçmişini ve beşincisi düzenlenen turnuvanın format değişikliğini bize anlattı. 2012'de ilk kez bu turnuvanın organizasyonunun gündeme geldiğini ifade eden Bilyap, "GM adayı genç sporcularımızın bu turnuvalara ihtiyacı olduğunu çok iyi bildiğimiz için İzmir'de böyle bir turnuva yapılması fikri bizi çok heyecanlandırdı." diyor.

Bilyap, "Başarılı bir öğrencimizin velisi olan Refik Şekercioğlu ile görüşmelere başladıktan sonra sadece bir GM Turnuvası değil, turnuvalar serisi adı altında 23 Nisan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, 19 Mayıs gibi özel günlere yönelik turnuvalar düzenleme ve bunların sonunda GM Turnuvasına katılmaya hak kazananları davet etme fikriyle başladı organizasyon."

Herkesi mutlu eden birinci turnuva serisinden sonra MTS Logistics'in açılış törenine de katılan sahipleri Alev Kocabaş ve Refik Şekercioğlu turnuvayı devam ettirmek istiyorlar. Bilyap, şu an devam eden beşinci edisyonda bir eleme turnuvası yapılmamasını, Türkiye Satranç Federasyonu ile işbirliğine giderek GM olmaya yakın sporcuların tespit edilip ağırlandığını belirtiyor.

Bilyap, dördüncü tur öncesi konuştuğumuz sırada son sözlerin de beklentilerini de paylaşıyor: "Henüz turnuvanın başındayız; fakat bu turnuvadan özellikle Burak Fırat ve Vahap Şanal'ın büyükusta; Serkan Soysal ve Melih Yurtseven'in IM unvanlarını alacaklarına inanıyorum," diyor ve tekrar MTS Logistics'e teşekkürlerini ifade ediyor.

Haber: Özgür Akman

Fotoğraflar: Melih Çiçek ve Özgür Akman