Mobile menu

Vahap Şanal Büyükusta Unvanına, Cemil Can Ali Marandi İlk Norma Yakın

img 7673MTS Logistics 5. GM Turnuvasında altıncı tur sonunda IM Vahap Şanal, IM Cemil Can Ali Marandi ve IM Oğulcan Kanmazalp 4,5 puanla liderliği paylaşıyor. Şanal ve Ali Marandi'nin kalan turlarda büyükusta normu için 1,5 puana ihtiyaçları var. Ephesus grubunda GM Evdokimov ve son dört oyununu üst üste kazanan IM Ufuk Sezen Arat 4'er puandalar. IM Arat'ın ve IM Yılmazyerli'nin matematiksel olarak az da olsa GM normu şansı devam ediyor. Arat'ın kalan turlarda 3,5; Yılmazyerli'nin ise kalan dört turunu birden kazanması gerekiyor.

Ephesus grubunda da sporcularımızın IM normu iddiaları sürüyor. FM Melih Yurtseven'in de IM normu almak için dört turda 2 puan; Cankut Emiroğlu'nun 3; Serkan Sosyal'ın ise 3,5 puan alması gerekiyor.

 

 

Turnuva Sayfası - Canlı Yayın Symrna - Ephesus / Eşlendirme-Sonuç> Symrna - Ephesus 

Maçları canlı yayında MTS Logistics Stadyumundan da takip edebilirsiniz. / Foto Galeri

Oyunlar>> 1. Tur - 2. Tur - 3. Tur - 4. Tur - 5. Tur - 6. Tur

 

6. Tur

Smyrna Grubu

IM Burak Fırat - GM Ante Saric ½ - ½
IM M. Batuhan Daştan - GM Boris Chatalbashev 1 - 0
IM Vahap Şanal - GM Bojan Kurajica ½ - ½
IM Oğulcan Kanmazalp - IM Tervel Serafimov 1-0
IM Cemil Can Ali Marandi - GM Costica-Ciprian Nanu ½ - ½

Ephesus Grubu

IM Mert Yılmazyerli - GM Alexander A. Evdokimov ½-½
IM Ufuk Sezen Arat - GM Vladimir Petkov 1-0
FM Serkan Soysal - GM Emir Dizdarevic ½ - ½
FM Melih Yurtseven - IM Milan Mrdja 1-0
FM Cankut Emiroğlu - IM Johan Furhoff ½ - ½

 

img 7677

Turnuva direktörü IO Enis Bilyap ile turnuva hakkında konuştuk ve organizasyonun geçmişini ve beşincisi düzenlenen turnuvanın format değişikliğini bize anlattı. 2012'de ilk kez bu turnuvanın organizasyonunun gündeme geldiğini ifade eden Bilyap, "GM adayı genç sporcularımızın bu turnuvalara ihtiyacı olduğunu çok iyi bildiğimiz için İzmir'de böyle bir turnuva yapılması fikri bizi çok heyecanlandırdı." diyor.

Bilyap, "Başarılı bir öğrencimizin velisi olan Refik Şekercioğlu ile görüşmelere başladıktan sonra sadece bir GM Turnuvası değil, turnuvalar serisi adı altında 23 Nisan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, 19 Mayıs gibi özel günlere yönelik turnuvalar düzenleme ve bunların sonunda GM Turnuvasına katılmaya hak kazananları davet etme fikriyle başladı organizasyon."

Herkesi mutlu eden birinci turnuva serisinden sonra MTS Logistics'in açılış törenine de katılan sahipleri Alev Kocabaş ve Refik Şekercioğlu turnuvayı devam ettirmek istiyorlar. Bilyap, şu an devam eden beşinci edisyonda bir eleme turnuvası yapılmamasını, Türkiye Satranç Federasyonu ile işbirliğine giderek GM olmaya yakın sporcuların tespit edilip ağırlandığını belirtiyor.

Bilyap, dördüncü tur öncesi konuştuğumuz sırada son sözlerin de beklentilerini de paylaşıyor: "Henüz turnuvanın başındayız; fakat bu turnuvadan özellikle Burak Fırat ve Vahap Şanal'ın büyükusta; Serkan Soysal ve Melih Yurtseven'in IM unvanlarını alacaklarına inanıyorum," diyor ve tekrar MTS Logistics'e teşekkürlerini ifade ediyor.

Haber: Özgür Akman

Fotoğraflar: Melih Çiçek ve Özgür Akman

img 7752
 IM Burak Fırat
img 7755
 IM Ogulcan Kanmazalp
img 7759
 IM Cemil Can Ali Marandi
img 7692
 
dsc 0047
TSF Milli Takımlar Sorumlusu Fatma Koç tur öncesi sporcularla
img 7768
Antrenörümüz GM Nidjat Mamedov
img 7721
 Antrenörümüz GM Evgeny Miroshnichenko
img 7769
 
img 7779
IM Vahap Şanal