Mobile menu

İzmir'de Büyükusta Adaylarımızın İddiası Sürüyor

img 7673MTS Logistics 5. GM Turnuvasında beşinci turda IM Serafimov'u yenen Cemil Can Ali Marandi ve GM Nanu'yu yenen Vahap Şanal büyükusta normu yolunda iddialı konumdalar. Turnuva direktörü IO Enis Bilyap ile MTS Turnuvalar Serisi ve devam eden organizasyona ilgili görüştük.

 

 

 

 

 

5.Tur

Smyrna Grubu

GM Ante Saric - IM Oğulcan Kanmazalp ½ - ½
GM Boris Chatalbashev - IM Burak Fırat ½ - ½
GM Bojan Kurajica - IM M. Batuhan Daştan 1-0
GM Costica-Ciprian Nanu - IM Vahap Şanal 0-1
IM Tervel Serafimov - IM Cemil Can Ali Marandi 0-1

Ephesus Grubu

GM Alexander A. Evdokimov - FM Cankut Emiroğlu 1-0
GM Vladimir Petkov - IM Mert Yılmazyerli ½ - ½
GM Emir Dizdarevic - IM Ufuk Sezen Arat 0-1
IM Milan Mrdja - FM Serkan Soysal 0-1
IM Johan Furhoff - FM Melih Yurtseven 1-0

 

Smyrna Grubunda IM Ali Marandi ve IM Şanal'ın kalan turlarda 2,5/5 yapmaları büyükusta normu almalarına yetiyor. Burak Fırat'ın ise 3 puana ihtiyacı bulunuyor. Ephesus grubunda IM Mert Yılmazyerli'nin ve IM Ufuk Sezen Arat'ın GM normu için kalan 5 turda 4,5 puana; IM normu için mücadele eden fakat beşinci turda kaybeden FM Melih Yurtseven'in 3, FM Cankut Emiroğlu'nun ise 3,5 puana ihtiyaçları var.

 

img 7677

Turnuva direktörü IO Enis Bilyap ile turnuva hakkında konuştuk ve organizasyonun geçmişini ve beşincisi düzenlenen turnuvanın format değişikliğini bize anlattı. 2012'de ilk kez bu turnuvanın organizasyonunun gündeme geldiğini ifade eden Bilyap, "GM adayı genç sporcularımızın bu turnuvalara ihtiyacı olduğunu çok iyi bildiğimiz için İzmir'de böyle bir turnuva yapılması fikri bizi çok heyecanlandırdı." diyor.

Bilyap, "Başarılı bir öğrencimizin velisi olan Refik Şekercioğlu ile görüşmelere başladıktan sonra sadece bir GM Turnuvası değil, turnuvalar serisi adı altında 23 Nisan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, 19 Mayıs gibi özel günlere yönelik turnuvalar düzenleme ve bunların sonunda GM Turnuvasına katılmaya hak kazananları davet etme fikriyle başladı organizasyon."

Herkesi mutlu eden birinci turnuva serisinden sonra MTS Logistics'in açılış törenine de katılan sahipleri Alev Kocabaş ve Refik Şekercioğlu turnuvayı devam ettirmek istiyorlar. Bilyap, şu an devam eden beşinci edisyonda bir eleme turnuvası yapılmamasını, Türkiye Satranç Federasyonu ile işbirliğine giderek GM olmaya yakın sporcuların tespit edilip ağırlandığını belirtiyor.

Bilyap, dördüncü tur öncesi konuştuğumuz sırada son sözlerin de beklentilerini de paylaşıyor: "Henüz turnuvanın başındayız; fakat bu turnuvadan özellikle Burak Fırat ve Vahap Şanal'ın büyükusta; Serkan Soysal ve Melih Yurtseven'in IM unvanlarını alacaklarına inanıyorum," diyor ve tekrar MTS Logistics'e teşekkürlerini ifade ediyor.

Haber: Özgür Akman

Fotoğraflar: Melih Çiçek ve Özgür Akman

Turnuva Sayfası - Canlı Yayın Symrna - Ephesus / Eşlendirme-Sonuç> Symrna - Ephesus

Maçları canlı yayında MTS Logistics Stadyumundan da takip edebilirsiniz.

 

img 7752
 IM Burak Fırat
img 7755
 IM Ogulcan Kanmazalp
img 7759
 IM Cemil Can Ali Marandi

 

img 7692
 
dsc 0047
TSF Milli Takımlar Sorumlusu Fatma Koç tur öncesi sporcularla
img 7768
Antrenörümüz GM Nidjat Mamedov
img 7721
 Antrenörümüz GM Evgeny Miroshnichenko
img 7769
 
img 7779
IM Vahap Şanal