Mobile menu

Silver Lake Açık Sona Erdi

img 3438-1024x682Sırbistan Satranç Turu'nun ilk ayağı olan Silver Lake Açık Satranç Turnuvası, dün oynanan son tur karşılaşmaları ile sona erdi. İçlerinde 3'er defa Türkiye Şampiyonu unvanlarını kazanmış GM Suat Atalık ve IM Umut Atakişi gibi isimlerin de bulunduğu 7 sporcumuz ülkemizi turnuvada temsil etti.

Şubat ayından bu yana izleme fırsatı bulamadığımız Türkiye'nin 4 numaralı ismi GM Suat Atalık, 1 numaralı seri başı olarak başladığı Silver Lake'te eski formundan uzak bir görüntü sergilese de turnuvayı 9. maçların ardından 5.5 puan ile 8. sırada tamamladı. Turnuvayı 4 galibiyet, 3 beraberlik ve 2 mağlubiyet ile sonlandıran GM Atalık, 4 ayağıda da boy göstereceği Sırbistan Satranç Turu'na istediği başlangıcı yapamamış oldu.

Son dönemin yükselen ismi IM Umut Atakişi, Bodense'de ve 2016 Avrupa Bireysel Satranç Turnuvası'ndaki yükseliişini Belgrad'ta da sürdürdü ve 9 maçın sonunda kazandığı 19.6 Elo ile 2378'e kadar yükselmiş oldu. IM Atakişi bu performansı ile son 27 maçının ardından toplam 52 Elo kazanmış oldu. Turnuvayı 2514 performans ve 5.5 puan ile sonlandıran Atakişi, son sıralamadan ise 10. sırada kendine yer bulmuş oldu.

Turnuvada ustalarımız kadar genç sporcularımızın da performansları göz doldurdu. 9 turun ardından 84 Elo kazanarak turnuvayı 29. sırada tamamlayan Alp Tuna ile beraber, 4.5 puan ile son sıralamada kendine yer bularak 67 Elo kazanan Doğa Mire Deniz başarılı performans gösteren isimler arasında yer aldı. Benzer şekilde 4.5 puan ve kazandığı 63 Elo ile turnuvayı sonlandıran Ari Kiremitciyan ve son 2 turundan mağlubiyetle ayrılmasına rapmen 26 Elo kazanan Özgün Şahin de turnuvayı ülkemiz adına başarı ile sonlandıran isimler arasında yer aldı.

Turnuvanın en dikkat çekici performanslarından birine imza atan ülkemizin en önemli yeteneklerinden WCM Arda Çağıl Irmak ise, 4 puan ile sonlandırdığı turnuvada, başarılı performansını kazandığı 86 Elo ile süsledi. Bu başarısının ardından 2076'ya yükselen WCM Irmak, genç yaşında milli takım formasına da göz kırpmaya başladı.

Turnuvada ilk 3 sırayı ise ev sahibi ülkenin sporcuları GM Branko Damljanovic (7/9), GM Borko Lajthajm (7/9) ve Nikola Nesterovic (6.5/9) ile elde etti.
Sporcularımızı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Final Sıralaması

Haber: M. Anıl Şengün