Mobile menu

Avrupa Okullar'da 4. Turun Ardından

img 3699Yunanistan'ın Halkidiki şehrinde düzenlenen 2016 Avrupa Okullar Satranç Şampiyonası'na bugün oynanan 4. tur karşılaşmaları ile devam edildi. 4. turların ardından 11 sporcumuz ilk 3 sıra içerisinde yer alırken, 26 sporcumuz ise 3 ve 3.5 puan ile yollarına devam ediyorlar.

Turnuvanın 7 yaş genel kategorisinde, sporcularımız Halit Arhan Usta ile Egehan Yıldız 3 puan ile üst grubun içinde kendilerine yer bulurken; 9 yaş genel kategoride 3.5 puanlı kategorisinin favori isimlerinden Taha Özkan ile Ömer Melih Sarıdağ sırasıyla 1. ve 3. sırada 5. tura giriyorlar. Yine aynı kategoride sporcularımız Nazım Efe Özkeskin, Atahan Çolakoğlu, Onur Bayhan, Furkan Ming Liang Hou ve Aydın Altar Güvenoğlu 3 puan ile üst grubu takiplerini sürdürüyorlar.

Zorlu kategorilerden biri olan 11 yaş genel kategoride, yine favori isimlerden CM Işık Can ile beraber Arda Caberoğlu 3.5 puan ile turnuvayı yarım puan ile önde götüren 4'lünün içine isimlerini yazdırdılar. Yine sporcularımızdan Hakan Efe Öztürk, Ege Danacı ve Kayra Yılmaz ise yarım puan geriden 3 puan ile üst grubu takip ediyorlar.

13 yaş genel kategorideki 2 temsilcimiz Alpaslan Işık ile Ege Karaahmetoğlu 3 puanla 5. tura girerlerken, sıralamada sırasıyla 4. ve 5. sırada kendilerine yer buluyorlar. 15 yaş genel kategoride ise FM Deniz Özen ile Halit Kaan Kesgin 3 puan ile kategorilerini önde götüren 6 isim arasına isimlerini yazdırdılar. 17 kızlar kategorisi ile birleştirilen 17 yaş genel kategoride ise 3 puanlı sporcularımız FM Volkan Sevgi 2., FM Denizcan Temizkan 3., Anıl Berk Erdoğan ise 5. sırada 5. tura giriyor.

Kızlarımıza baktığımızda ise 7 yaşta Elvin Esma Büyük ile Elif Ecrin Mirazlı 3 puan ile 4 puanla kategorisini tek başına önde götüren Rus Sofya Svergina'yı takiplerini sürdürüyorlar. 9 yaş kızlarda ise kategorisinin 1 numaralı seri başı WCM Gülcan Sena Kayış ile Gülin Dönmez 4. turların sonunda 2 puanda kalırken, Ecrin Efşa Büyük ise 3 puan ile 5. tura 5. sırada giriyor. Bir diğer zorlu kategori olan 11 yaş kızlarda bu turnuvaların artık tecrübeli sayılabilecek isimleri WCM Safiye Öykü İnce 3.5 puan ile 3., WCM Elif Keskin 3 puan ile 10. ve WCM Işıl Can 2.5 puan ile 11. sırada 4. turlar sonrası kendilerine yer buluyorar.

10 sporcunun yer aldığı 13 yaş kızlarda döner sistem üzerinden düzenlenen turnuvada, 4. maçların ardından sporcularımızdan İlayda Kaygısız 3, WCM Defne Sade ile Günaş Yıldız 2.5 puan ile turnuvaya devam ediyorlar. Birden çok madalya iddiası bulunan sporcumuzun yer aldığı 15 yaş kızlarda Eda Çelik ile WCM Ece Özbay 3 puan ile, Bengü Sena Ayan, Şeyma Zeynep İncecik ve WCM Ece Alkım Erece ise 5. tura 2.5 puan ile isimlerini yazdırıyorlar. 17 Yaş kızlar'da ise Gizem Ayazmalı ve Lara Miçooğulları 2 puan ile 5. tura giren sporcularımız oluyorlar.

Yarın TSİ ile 16.00'da oynanacak 5. tur karşılaşmalarında sporcularımıza başarılar diliyoruz.

Turnuva Sayfası - Eşlendirme-Sonuç

Haber: M. Anıl Şengün

 

img 3585

img 3699