Mobile menu

2016 Avrupa Okullar Satranç Şampiyonası Başlıyor

school-banner2016 Avrupa Okullar Satranç Şampiyonası, Kuzey Yunanistan'ın yarımadası Halkidiki şehrinde bugün oynanacak ilk tur maçları ile başlıyor. 21 farklı Avrupa ülkesinden 250'nin üzerinde sporcunun katılımı ile 12 farklı kategoride düzenlenecek turnuvada 76 sporcumuz ülkemizi temsil edecek. Tüm kategorilerde 9 tur sürecek turnuva 26 Haziran günü ise son bulacak.

Tarihimizin en büyük kafilelerinden biriyle boy göstereceğimiz turnuvada, 7 kaş kızlar kategorisinde Ezgi Selen Aslan ve Elvin Esma Büyük sırasıyla 2 ve 3; 9 yaş kızlar kategorisinde WCM Gülcan Sena Kayış 1; Taha Özkan 9 yaş genel kategoride 1; 11 yaş kızlarda WCM Işıl Can 3; 11 yaş genel kategoride CM Işık Can 2; 13 yaş genel kategoride Alpaslan Işık ile Ege Karaahmetoğlu sırasıyla 1 ve 3; 15 yaş kızlar kategorisinde WCM Ece Özbay 3; 15 yaş genel kategoride FM Deniz Özen ve Emre Emin Dedebaş sırasıyla 2 ve 3; 17 yaş kızlarda Gizem Ayazmalı ve son olarak 17 yaş genel kategoride FM Volkan Sevgi turnuvaya 1 numaralı seri başı olarak başlayacaklar.

Turnuvada tüm kategorilerde ilk 3 sırada yer alan sporcular kupa ile, 4 ila 6. sıralar arasında yer alacak sporcular ise madalya ve çeşitli hediyelerle ödüllendirilecek. Ayrıca ilk 3 ülke takımları ile birlikte 10 özel ödülün de sahibi olacak.

Turnuvanın yanı sıra şampiyona esnasında çeşitli geziler, seminerler ile birlikte problem çözme yarışması da etkinlikler arasında yer alacak.

Turnuva Sayfası 

Haber: M. Anıl Şengün