Mobile menu

Avrupa Emektarlar Şampiyonası Sona Erdi

avrpbireysel emektarlar5 Haziran'dan bu yana devam eden 16. Avrupa Emektarlar Satranç Turnuvası bugün oynanan 9. tur karşılaşmaları ile sona erdi. 2 kategoride düzenlenen turnuvanın 50 yaşüstü kategorisinde ilk sırayı Gürcü GM Zurab Sturua elde ederken, 65 yaşüstü kategorisinde ise üç 6.5 puanlı sporcunun arasında IM Valentin Bogdanov Avrupa Emektarlar Şampiyonu unvanını elde etti.

Ermenistan'ın başkenti Erivan'da bu yıl 16. defa düzenlenen turnuvadaki 2 temsilcimizden 50 yaşüstü kategorisinde Hür Yasin 5.5, 65 yaşüstü kategorisinde Salih Muraoğlu ise 4.5 puan ile turnuvayı tamamladılar. Son 2 turundan 2 galibiyet çıkaran temsilcilerimiz turnuvayı iyi sonuçlarla tamamlarken, Hür Yasin 12, Salih Muratoğlu ise 32. sırada turnuvayı sonlandırdılar.

50 yaşüstü kategorisine çok önemli 2 galibiyet ile başlayan Hür Yasin, ardından gelen 4 turda sadece yarım puan çıkarabilmesine rağmen turnuvayı art arda aldığı 3 galibiyetle sonlandırdı. 9 turun ardından 35 de Elo kazanan Türkiye 50 Yaşüstü Emektarlar Şampiyonu Yasin, bu performansı ile 2174'e de ulaşmış oldu. Birçok satranç severin yakından tanıdığı isimlerin de yer aldığı turnuvanın 50 yaş üstü kategorisinde şampiyonluğu GM Zurab Sturua 7 puan ile tek başına elde ederken, 2. sırayı sık sık ülkemizde de izleme fırsatı bulduğumuz isimlerden bir diğer Gürcü sporcu GM Giorgi Bagaturov, 3. sırayı ise yine satranç severlerin yakından tanıdığı isim Ermeni Rafael Vaganian elde etti.

65 yaşüstü kategoride ise temsilcimiz Salih Muratoğlu, iyi başlayamadığı turnuvayı son 2 turda aldığı galibiyetler ile 4.5 puan ile tamamladı. Yine birçok bilindik ismin yer aldığı kategoride, Rus Evgeni Vasiukov ve GM Evgeny Sveshnikov gibi isimlerin önünde 6.5 puanlı 3 ismin arasında Ukraynalı IM Valentin Bogdanov 1., Beleruslu GM Viktor Kupreichik 2., Danimarkalı FM Bent Sorensen ise 3. sırayı elde ettiler.

Sporcularımızı tebrik ediyoruz.

Final Sıralaması 50 yaşüstü - 65 yaşüstü

Haber: M. Anıl Şengün