Mobile menu

Avrupa Emektarlar Şampiyonası'nda 7. Tur

avrpbireysel emektarlar5 Haziran'dan bu yana devam eden 16. Avrupa Emektarlar Satranç Turnuvası'nda 7 tur geride kaldı. Ermenistan'ın başkenti Erivan'da düzenlenen turnuva, 50 yaşüstü ve 65 yaşüstü olarak 2 farklı kategoride oynanıyor. 7. turların sonunda turnuvadaki temsilcilerimizden Hür Yasin 50 yaşüstü kategorisinde 3.5, Salih Muratoğlu ise 65 yaşüstü kategorisinde 2.5 puana sahipler.

Erivan'da düzenlenen turnuvanın 50 yaşüstü kategorisine ilk 2 maçta GM Karen Movsziszian ve IM Janez Barle'ye elde ettiği galibiyetlerle turnuvaya güzel bir başlangıç yapan Hür Yasin, aynı başarıyı 3. ve 6. turlar arasındaki 4 karşılaşmaya taşıyamadı ve bu maçlardan sadece yarım puan çıkardı. 7. turda karşılaştığı Rus rakibi Tatiana Ivanova'ya karşı galibiyet elde ederek yeniden tam puan alan Yasin, 8. turda Ermeni sporcu Samvel Muradyan'nin rakibi oldu.

9 maçta elde ettiği 7.5 puan ile 65 yaşüstü kategorisinde Türkiye Emektarlar Şampiyonu olan Salih Muratoğlu ise, bu unvanla katıldığı turnuvanın 7. turundan sonra 2.5 puan ile son 2 tura giriyor. Ülkemizi bu kategoride temsil eden tek isim olan Muratoğlu, son 4 maçından yarım puan çıkarmasının ardından 8. turda galibiyet hedefliyor olacak. Bugün TSİ 16.00'da gerçekleştirilecek 8. tur karşılaşmalarında Salih Muratoğlu, ev sahibi ülkeden Ermeni Marlena Vardanyan ile karşılaşacak.

10 bin Euro toplam ödülün sahibi bulacağı turnuvanın son 2 turunda girilirken 50 yaşüstü kategoride 5.5 puanlı 4 isim IM Evgenij Kalegin, GM Giorgi Bagaturov, GM Rafael Vaganian ve GM Zurab Sturua rakiplerinin bir adım önünde girerlerken; 65 yaşüstü kategorisinde ise yine 5.5 puanlı 2 isim GM Evgeny Sveshnikov ve IM Valentin Bogdanov son turlar öncesinde avantajlarını sürdürmek istiyorlar.

Bugün TSİ 16.00'da gerçekleştirilecek 8. tur karşılaşmalarında sporcularımıza başarılar diliyoruz.

Eşlendirme-Sonuç 50 yaşüstü - 65 yaşüstü

Haber: M. Anıl Şengün