Mobile menu

IM Ekaterina Atalık Dünya Kadınlar Şampiyonası’nda Yarışacak

dsc 0149Romanya'da 27 Mayıs – 7 Haziran 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilen Avrupa Bireysel Kadınlar Şampiyonası bugün oynanan final turunun ardından tamamlandı. 27 farklı ülkeden 112 sporcunun yarıştığı turnuvada, ilk 14 sırada yer almayı başaran sporcular Dünya Kadınlar Şampiyonası'nda oynamaya hak kazandılar.

GM Anna Ushenina tek başına lider girdiği son turda, IM Lilit Mkrtchian ile karşılaştı. Beraberlikle biten mücadele sonunda GM Ushenina, 8½ birincilik kürsüsüne çıktı.

2. masada ise IM Elisabeth Paehtz ile IM Sabrina Gutierrez Vega karşılaştılar. İspanyol IM Vega Gutierrez siyah taşlarla mücadeleden galip ayrılan taraf oldu ve 8½ puanla GM Ushenina'nın ardından ikinciliği elde etti.

 

3. masada turnuvaya 1. seri başı olarak başlayan GM Antoaneta Stefanova, WGM Natalija Pogonina ile karşılaştı. Beyaz taşlarla önemli bir galibiyet alan GM Stefanova , 8 puanla üçüncü olan isim oldu.

Bu turnuva oldukça formda olan sporcumuz IM Ekaterina Atalık, 7. masada GM Monika Socko ile karşılaştı. Beyaz taşlarla önemli bir galibiyet alan sporcumuz turnuvayı 7½ puanla 6. sırada bitirerek, Dünya Kadınlar Şampiyonası'nda oynamaya hak kazandı.

Sporcularımız WGM Kübra Öztürk ve WIM Khayala Isgandarova 6 puan, WGM Betül Cemre Yıldız ise 5 puanla turnuvayı tamamladılar.

Gelecek turnuvalarda sporcularımıza başarılar diliyoruz.

 Final Sıralaması

Haber: Baran Demir

IM Atalık - GM Socko 1-0 

im ekaterina atalk - gm monika socko 1-0 1

WGM Kazimova - WGM Öztürk ½-½ 

wgm narmin kazimova - wgm kubra ozturk - 1

 

dsc 0149