Mobile menu

Başkan Tulay’a “Melvin Jones Fellow” Ödülü Verildi

dsc 2681Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay'a Uluslararası Lions Kulüpleri'nin en prestijli ödülü olan "Melvin Jones Fellow Dostluk Ödülü" verildi.

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de ihtiyaçlar doğrultusunda toplum yararına gönüllü hizmetler gerçekleştiren Lions Kulüpleri tarafından alanında öne çıkan isimlere verilen Melvin Jones Fellow ödülü TSF Başkanı Gülkız Tulay'a verildi.

Dünya genelinde gönüllü hizmetler ve sosyal sorumluluk projeleri gerçekleştiren etkin bir sivil toplum kuruluşu olan Lions'un en büyük hizmet ödülü olan Melvin Jones Fellow Ödülü, insanlığa ve toplumun kalkınmasına katkıda bulunan, şefkat ve paylaşımcılık özelliklerine sahip, toplum tarafından beğenilen sosyal projeleri olan kişilere veriliyor.

Tarsus Amerikan Koleji'nde, 2 Haziran 2016 tarihinde gerçekleşen ödül töreni programına Tulay'ın yanı sıra protokol üyeleri, Lions Kulüpleri Genel Yönetmeni Selahattin Atan, Tarsus Anıt Lions Kulübü Başkanı Fatma Sütülen ve çok sayıda seçkin davetli de katıldı.

Bu özel ödül layık görülen Tulay törende bir konuşma yaparak, Uluslararası Lions Kulüplerinin kurucusu Melvin Jones adına düzenlenen bu programda ödül almanın ve alanlarında başarıları tartışılmaz birçok isimle aynı ödüle layık görülmenin kendisi için büyük bir onur olduğunu belirtti.

Tulay konuşmasına şöyle devam etti. "Vakfın en yüksek onur derecesi olan bu ödüle layık görülmek, bu ödülle birlikte anılan dostluk, cömertlik, şefkat ve başkalarına değer verme gibi özelliklerle birlikte adımın anılması tarif edilemez bir duygu. Hayatta her şeyin bir anlamı var; karşılaştığımız hikayeler, insanlar bizi her gün başka yolculuklara sürüklüyor. Seçimlerimiz bir anlamda kaderimizi çiziyor. Ve niyet halis olunca sonuçlar da güzel oluyor. Hayatım boyunca en büyük hedefim hayata değer katarak, çevremdeki insanların hayatlarına dokunarak, güzel ve anlamlı işlere imza atmaktı. Yüreğime sığdırdığım, iç huzuru hissettiğim, beni mutlu eden işlerin içinde yer almaya çalıştım hep. Aynen bugün üyesi olmaktan onur duyduğum Tarsus Anıt Lions Kulübü gibi. Bu ödülün taşıdığı değerler, bana bir kez daha yolumun doğruluğunu ve anlamını hatırlattı. Gelecek için gücümü, inancımı artırdı." dedi.

Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı olarak ülke genelinde hayata geçirdikleri projeleri ve satrançla tanışarak hayatları değişen çocukların hikayelerini katılımcılarla paylaşan Tulay, töreni organize eden Anıt Lions Kulübü'ne, Başkanı Fatma Sütülen ve tüm üyelerine teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.

dsc 2634

dsc 2618

dsc 2643

dsc 2681

dsc 2744

dsc 2773

dsc 2763

dsc 2549