Mobile menu

MTS Logıstıcs Turnuvalar Serisi-5 GM Satranç Turnuvaları

mts 2016İSEM (İzmir Satranç Eğitim Merkezi) tarafından, MTS Logistics firmasının destekleriyle organize edilen turnuvalar serisi, 28 Haziran – 2 Temmuz 2016 tarihleri arasında, İzmir Vesta Fuar Otel'de MTS Logistics GM Turnuvaları Serisi-5, Smyrna ve Ephesus olmak üzere iki ayrı grupta gerçekleştirilecek.

Smyrna grubunda; GM Ante Saric (Hırvatistan), GM Boris Chatalbashev (Bulgaristan), GM Bojan Kurajica (Bosna-Hersek), GM Costica-Ciprian Nanu (Romanya) ve IM Tervel Serafimov (Bulgaristan)'a karşı; Muhammed Batuhan Daştan, Cemil Can Ali Marandi, Vahap Şanal, Burak Fırat ve Oğulcan Kanmazalp mücadele edecek. Bu grubun Elo ortalaması 2515 ve kategori 11 statüsünde. Bu grupta yarışacak IM unvanlı sporcularımızın, GM normu alabilmesi için 6½ ve üzeri puan alması gerekecek.

Ephesus grubunda ise; GM Emir Dizdarevic (Bosna-Hersek), GM Alexander A. Evdokimov (Rusya), GM Vladimir Petkov (Bulgaristan), IM Milan Mrdja (Hırvatistan), IM Johan Furhoff (İsveç)'a karşı; Mert Yılmazyerli, Ufuk Sezen Arat, Serkan Soysal, Melih Yurtseven ve Cankut Emiroğlu mücadele edecek. Bu grubun Elo ortalaması 2432 ve kategori 8 statüsünde. Bu grupta yarışacak IM unvanlı sporcularımızın GM normu alabilmesi için 7½ ve üzeri; FM unvanlı sporcularımızın IM normu alabilmesi için ise 5½ ve üzeri puan alması gerekecek.

Her iki grupta maçlar çift tur scheveningen sistem üzerinden, 90 dakika ilk hamleden itibaren 30 saniye eklemeli tempo ile oynanacak.

Turnuvada yarışacak tüm sporcularımıza başarılar dileriz.

Detaylı bilgi için tıklayınız.

mts 2016