Mobile menu

Bosna'da 6. Turun Ardından

bosnaacik20016Bu yıl 46. defa yapılan Uluslararası Bosna Açık Satranç Turnuvası'na bugün oynanan çift tur ile devam edildi. 28 Mayıs'tan bu yana devam eden turnuvada 6 tur geride kalırken, turnuvayı 5.5 puanlı Hırvat GM Marin Bosiocic önde götürüyor.

Haziran FIDE Elo listesi ile birlikte kariyerinin rekoru olan 2613'e yükselen GM Mustafa Yılmaz, Saraybosna'da ilk 4 maçta aldığı galibiyetlerin ardından, bugün oynanan çift turdan 2 beraberlik ile ayrıldı ve 5 puana ulaştı. 4. turda 69 yaşındaki rakibi emektar isim GM Bojan Kurajica (2527)'yı siyah taşlarla mağlup eden Mustafa, bugün oynanan 5. ve 6. turlarda sırasıyla iki Hırvat büyükusta GM Marin Bosiocic (2567) ve GM Sasa Martinovic ile berabere kaldı. Son 3 tura girilirken turnuvada şimdiden 7 Elo da kazanan GM Yılmaz, son 3 aydır oynadığı her turnuvada ratingini geliştirme alışkanlığını da sürdürdü. Mustafa bu sonuçların ardından 5 puanlı 5 isim ile beraber lider Bosiocic'i takip eden sporcular arasına adını yazdırdı.

Turnuvadaki bir diğer iddialı isim, temsilcimiz GM Emre Can ise turnuvanın 4. turunda IM Goran Trkulja'ya karşı elde ettiği galibiyetinin ardından, 5. turda Makedon GM Dragan Kosic (2507), 6. turda ise Sırp GM Sinisa Drazic ile berabere kaldı ve 4.5 puana ulaştı. GM Mustafa Yılmaz gibi Haziran FIDE Elo listesi ile beraber kariyerinin en yüksek seviyesi olan 2567'ye ulaşan GM Emre Can, turnuvada üst grubu takibini sürdürüyor.

Turnuvanın 7. turuna diğer temsilcilerimiz Alp Tuna ve Adnan Yiviç 3, Yağmur Sinik ise 1.5 puan ile giriyorlar.

Turnuvada sporcularımızın 7. tur eşleşmeleri ise şu şekilde oldu:

capture13

Yarın TSİ 18.00'de oynanacak 7. tur karşılaşmalarında sporcularımıza başarılar diliyoruz.

Haber: M. Anıl Şengün