Mobile menu

Bosna'da 3 Tur Geride Kaldı

bosnaacik20016Bosna-Hersek'in başkenti ve en büyük şehri Saraybosna'da bu yıl 46. defa düzenlenen Uluslararası Bosna Açık Satranç Turnuvası'nda 3 tur geride kaldı. 12 farklı ülkenin 135 sporcusunu bir araya getiren turnuvada ülkemizi GM Mustafa Yılmaz, GM Emre Can, Alp Tuna, Adnan Yaviç ve Yağmur Sinik temsil ediyorlar.

Bugün oynanan çift turun ardından, turnuvaya 3 tam puan ile devam eden 10 isim kalırken, sporcularımızdan GM Mustafa Yılmaz da 3 galibiyet ile listenin başında kendine yer buldu. Son dönemin yükselen yıldızı GM Yılmaz, Bosna'da da kaldığı yerden devam ederek sırasıyla WFM Monika Stojkovska, Amir Hadzovic ve Makedon GM Nebojsa Nikcevic'i mağlup etti ve ilk 3 maçından da galibiyet ile ayrıldı. GM Mustafa Yılmaz'ın 4. turdaki rakibi ise ev sahibi ülkeden 69 yaşındaki emektar isim GM Bojan Kurajica (2527) olacak.

Son dönemin bir başka formda ismi GM Emre Can ise, turnuvanın 2. turunda Sırp WFM Teodora Injac karşısında berabere kalmasına rağmen, 3. turdaki galibiyeti ile 2.5 puana ulaştı ve üst grubu yakından takibini sürdürdü. GM Emre Can'ın 3. turdaki rakibi ise yine ev sahibi ülkeden IM Trkulja Goran (2320) olacak.

Turnuvadaki bir diğer temsilcimiz genç isim Alp Tuna ise, turnuvanın ilk turundaki en büyük sürprize imza atarak, 1 numaralı seri başı GM Predrag Nikolic (2617) ile berabere kaldı. 3 turun sonunda 1.5 puanı bulunan Alp'in 4. turdaki rakibi ise Norveçli Odin Blikra Vea (2288) olacak. 3 turun sonunda turnuvadaki diğer temsilcilerimiz Adnan Yaviç 1 puan, Yağmur Sinik ise puansız olarak 4. tura giriyorlar.

Yarın TSİ 18.00'de gerçekleşecek 4. tur karşılaşmalarında sporcularımıza başarılar diliyoruz.

Eşlendirme-Sonuç

Haber: M. Anıl Şengün