Mobile menu

Avrupa Bireysel Kadınlar’da İlk Tur

kadinlar bierysel1627 farklı ülkeden 112 sporcunun yarıştığı Avrupa Bireysel Kadınlar Şampiyonası, ilk tur maçlarıyla başladı. Romanya'da gerçekleştirilen ve toplam 60 bin Euro ödülün verileceği şampiyonayı ilk 14 sırada bitiren sporcular Dünya Kadınlar Şampiyonası'nda oynamaya hak kazanacak.

Şampiyonanın ilk turunda; 1. masada, 2002 yılında düzenlenen 3. Avrupa Bireysel Kadınlar Şampiyonası'nı kazanmış, 2004-2006 yılları arası Dünya Kadınlar Şampiyonu olan Bulgar GM Antoaneta Stefanova (2507), beyaz taşlarla tecrübeli Macar IM Anna Rudolf (2301) ile karşılaştı. GM Stefanova, oyun ortasında hafif üstün bir konum elde etmesine rağmen bu üstünlük maçı kazanmaya yetmedi ve mücadele beraberlikle sonuçlandı.

2. masada ise kuvvetli Gürcü IM Lela Javakhsivili (2493) ile Azerbaycanlı WIM Ulviyya Fataliyeva (2301) karşılaştılar. Beyaz taşlarla oynayan WIM Fataliyeva, oyun ortasındaki üstünlüğünü oyun sonuna kadar taşıyarak 65 hamle sonunda mücadeleyi kazanan taraf oldu.

3. masada ise 2015 Dünya Kadınlar Şampiyonası'nda GM Mariya Muzychuk ile final oynamış ve kaybetmiş, fakat son zamanlarda yükselişte olan Rus WGM Natalija Pogonina (2490) , Azerbaycanlı WFM Aydan Hojjatova (2300) ile karşılaştı. Beyaz taşlarla mücadele eden WGM Pogonina, oyun ortasında kötü kalmasına rağmen oldukça dirençli oynarak eşit bir oyun sonuna geçti ve mücadele beraberlikle sonuçlandı.

Bu sonuçlarla birlikte turnuvanın ilk gününde ilk üç masada üç sürpriz yaşanmış oldu.

Turnuvaya 19. seri başı olarak başlayan sporcumuz IM Ekaterina Atalık (2408), WIM Anastasiya Rakhmangulova (2245) ile karşılaştı. Beyaz taşlarla oynayan sporcumuz oyun ortasında elde ettiği üstünlüğü çok güzel bir kazanca çevirerek mücadeleyi kazanan taraf oldu.

25. masada ise sporcumuz WGM Kübra Öztürk (2226), Gürcü IM Maia Lomineishvili (2367) ile karşılaştı. İzole piyona karşı oldukça iyi oynayan WGM Öztürk, 26. hamle de rakibinin hatalı oynaması sonucu alet öne geçti ve 42 hamle sonunda kazanan taraf oldu.

Turnuvaya 51. sırada başlayan sporcumuz WGM Betül Cemre Yıldız (2312) ilk turu kazanırken, WIM Khayala Isgandarova (2193) , ülkemiz liglerinde de birçok defa oynamış Romen IM Irina Bulmaga (2360) ile karşılaştı ve mücadeleden mağlup ayrılan taraf oldu.

İlk turun ardından, sporcularımız IM Ekaterina Atalık, WGM Betül Cemre Yıldız ve WGM Kübra Öztürk turnuvaya galibiyetle başlarlarken, WIM Khayala Isgandarova ise puansız başlayan isim oldu.

Yarın oynanacak 2. tur karşılaşmalarında sporcularımıza başarılar diliyoruz.

Turnuva Sayfası - Eşlendirme-Sonuç 

Haber: Baran Demir

avrupa bireysel kadinlar2016