Mobile menu

Sivas’tayız

buruciye 7Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay ve TSF Kurul Üyesi Av. Halil İbrahim Sarı, 20-21 Mayıs 2016 tarihlerinde, Sivas satranç ailesi ile bir araya gelmek, il yöneticilerini ziyaret etmek ve "Ödüllü 2. Buruciye Satranç Turnuvası'nın açılışını yapmak üzere Sivas'ı ziyaret etti.

TSF Sivas İl Temsilcisi Melika Kaya'nın da içinde olduğu TSF heyeti; Sivas Valisi Âlim Barut, Belediye Başkanı Sami Aydın, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Salim Kılıç, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy ve Buruciye AŞ. Genel Müdürü Mustafa Altun'u makamlarında ziyaret ederek Federasyon faaliyetleri hakkında bilgiler verdi ve Sivas'ta düzenlenebilecek ulusal ve uluslararası çalışma ve projelerle ilgili işbirliği taleplerini iletti. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile yapılan görüşmelerde; Sivas'ta yeni açılacak spor tesislerinde Sivas satranç ailesinin faaliyetlerinde kullanabileceği yer tahsisisin yapılması konusunda mutabakat sağlandı.

Sivas il yöneticileri ile yapılan görüşmelerin ardından; 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlama etkinlikleri çerçevesinde Sivas Valiliği koordinesinde Buruciye A.Ş. sponsorluğunda, İl Özel İdaresi, Gençlik Spor İl Müdürlüğü ve Türkiye Satranç Federasyonu'nun destekleri düzenlenen "Ödüllü 2. Buruciye Satranç Turnuvası" açılışı gerçekleştirildi.

Buruciye Medresesi'nde düzenlenen turnuvanın açılış törenine; Vali Âlim Barut, Vali Yardımcıları Ömer Kalaylı ve Mehmet Şerif Olcaş, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Salim Kılıç, Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, TSF Kurulu Üyesi Av. Halil İbrahim Sarı, Buruciye AŞ. Genel Müdürü Mustafa Altun, TSF Sivas İl Temsilcisi Melika Kaya, TSF Kayseri İl Temsilcisi Fuat Gençsoy ve çok sayıda davetli ile öğrenci katıldı.

Turnuvanın açılış konuşmasını yapan Vali Barut, satrancın zekâ oyunları arasında önemli bir yerinin olduğunu belirterek, "Buruciye Medresesi 800 yıldır ayakta duruyorsa bu zekânın eseridir" dedi. Yarışmaya katılan sporculara başarı dileyen Barut, "İnanıyorum ki insanoğlunun faaliyet gösterdiği ve ilgi duyduğu her alanda satrançta zekâsını geliştiren gençlerimiz, çocuklarımız mimaride, sosyal hayatta ve sporda başarılı olacaktır. Başarıya giden anahtar bu güzel sporun ifa edilmesinden geçiyor. Burada 15 ilden gelen misafirlerimiz var. Bunlar Türkiye'nin geleceğidir. Satranç turnuvasının ilimize ve ülkemize güzellikler getirmesini temenni ediyorum." diye konuştu.

TSF Başkanı Gülkız Tulay ise Buruciye Satranç Turnuvası'nın tarihi bir mekânda ve muhteşem bir atmosferde gerçekleştiğini, bu turnuvanın artık ulusal ve uluslararası boyuta taşınması ve bu güzelliği tüm satranç severlerin görmesi gerektiğini belirterek "Sivas'ta satranca ivme kazandıracak bu turnuvanın yapılmasında emeği geçen Sayın Valimiz Âlim Barut'a şükranlarımı sunuyor, sponsoru olan Buruciye AŞ'ye ve Sivas İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan'a teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı. Turnuvanın sembolik açılış hamlesi Vali Barut ve TSF Başkanı Tulay tarafından yapıldı. Toplam 20 bin TL para ödülünün dağıtılacağı turnuvada 15 ilden 450 sporcunun heyecan ve coşkuları da renkli görüntüler oluşturdu.

Turnuva açılışının ardından Sivaslı satranç severlerin hizmetine sunulan Analiz Satranç Kulübü'nün açılışı gerçekleştirildi, ayrıca Sivas Emniyet Satranç Kulübü ve Sivas Varyant Satranç Kulübü de ziyaret edilerek kulüp temsilcileri ve sporcularla bir araya gelindi. TSF Sivas İl temsilciliği koordinesinde organize edilen satranç ailesi buluşması ise 20 Mayıs Cumartesi günü gerçekleşti. TSF Yönetimi; il temsilcisi, ilçe temsilcileri, kulüp temsilcileri ve antrenörleri ile bir araya gelerek Sivas'ta gerçekleşen sportif faaliyetler, ilçelerdeki yapılanmalar ve proje çalışmaları ile ilgili görüşme yaptı.

sivasbelediye2016 2

Sivas Belediyesi

 

ilmilliegitim

Sivas İl Milli Eğitim Müdürlüğü

 

ilmudurlugu sivas

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü

 

img-20160524-wa0004

Buruciye AŞ.

 

buruciye 7

 Ödüllü 2. Buruciye Satranç Turnuvası açılış töreni

buruciye 3

buruciye 1

buruciye 4

analizsatrancsivas 2 analizsatrancsivas 1

Analiz Satranç Kulübü açılışı

buruciye 5

Sivas Emniyet Satranç Kulübü

 

varyant

Sivas Varyant Satranç Kulübü

 

buruciye 6

Sivas satranç ailesi buluşması