Mobile menu

Avrupa Bireysel’de Altıncı Tur

dsc 887139 farklı ülkeden 230 sporcunun yarıştığı 17. Avrupa Bireysel Satranç Turnuvasında 6. tur geride kaldı.

Turnuvanın ortalarına geldiği bu turda 1. masada turnuvanın 1. seri başı GM David Navara (2735) ile 2. seri başı GM Radoslaw Wojtaszek (2722) karşılaştılar. Açılıştan itibaren eşit bir konuma sahip mücadele beraberlikle sonuçlandı ve 2 ustada da 7. tura 5 puanla girmiş oldular.

2. masada ise turnuvanın yükselen 2 ismi karşılaştı. Beyaz taşlarla oynayan GM Baadur Jobava ile canlı ratingte 2700'ü geçmiş olan GM Ernesto Inarkiev mücadelesinde , GM Inarkiev'in siyah taşlarla üstün bir konum elde etmesine rağmen karmaşık konumda üstünlüğü kaybetti ve 18 hamle sonunda beraberlikle sonuçlandı.

3. masada ise tecrübeli Hırvat GM Ivan Saric ile 2700 Elo sınırında olan Rus GM Maxim Matlakov (2693) mücadelesini gerçekleşti. Turnuvanın kaderini belirleyen mücadelede GM Saric oyunsonunda kazanan isim oldu ve 6½ puanla 7. tura tek başına lider girdi.

2600 olduktan sonra yükselişine devam eden sporcumuz GM Mustafa Yılmaz, 8. masada 18. yaşında 2002 yılı Fide Dünya Şampiyonu olmuş tecrübeli Ukranyalı GM Ruslan Ponomariov (2715) ile karşılaştı. Siyah taşlarla oynayan GM Yılmaz dirençli oyununa rağmen kuvvetli rakibi karşısında masadan mağlup ayrılarak turnuvadaki ilk yenilgisini almış oldu.

Sporcumuz GM Alexander Ipatov ise bu turda GM Hannes Stefansson ile karşılaştı. 17. masada gerçekleşen mücadeleyi GM Stefansson'un büyük hatası ile sporcumuz GM Ipatov kazandı ve bu galibiyet tekrar canlı ratingte dünya sıralamasında ilk 100'e girmesini sağladı.

Yükselişine devam eden Sporcumuz IM Umut Atakişi ise 26. masada 2015 Türkiye İş Bankası Satranç Süper Ligi'nde Türk Hava Yollarında oynayan tecrübeli İspanyol GM Ivan Salgado Lopez ile karşılaştı. Beyaz taşlarla oynayan IM Atakişi oldukça kuvvetli oynayarak oldukça üstün bir konum elde etmesine rağmen zorlu mücadele sonunda masadan mağlup ayrılan taraf oldu.

27. masada ise sporcumuz IM Mert Erdoğdu, İspanyol GM David Anton Guijarro ile karşılaştı. Beyaz taşlarla mücadele eden IM Erdoğdu kuvvetli rakibi karşısında zorlu mücadeleden puansız ayrıldı.

Büyükustamız Barış Esen ise Çek Cumhuriyeti'nin 2 numarası Viktor Laznicka (2668) ile karşılaştı. Siyah taşlarla oynayan GM Esen, kuvvetli rakibinin oyun ortasında hafif üstün olmasına rağmen dirençli ve dikkatli oyunuyla eşit oyun sonuna geçti. 68 hamlenin sonunda eşit giden mücadele de GM Esen'in bir anlık gafıyla beyazlarla oynayan GM Laznicka üstünlüğü elde etti ve mücadeleden galip ayrılan taraf GM Laznicka oldu.

66. masada ise sporcularımız IM Vahap Şanal ile IM Demre Kerigan karşılaştılar. Beyaz taşlarla oynayan IM Şanal mücadeleden galibiyetle ayrılan taraf oldu.
Sporcularımız GM Emre Can ile IM Burak Fırat'ın günü kazançla kapattığı bu turda, IM Cemil Can Ali Marandi, GM Kıvanç Haznedaroğlu, IM Mert Yılmazyerli ve IM Oğulcan Kanmazalp yarım puan, IM Demre Kerigan ve FM Mire Deniz Doğan ise puansız ayrılan sporcularımız oldular.

Sporcularımıza bugün TSİ 16.30'da başlayacak olan 7. tur karşılaşmalarında başarılar diliyoruz.

Turnuva Sayfası  - Canlı Yayın - Eşlendirme-Sonuç

Haber: Baran Demir

GM Levan Pantsulaia –GM Kıvanç Haznedaroğlu                  

kivanc bireysel

54. Vd5 Vd6 ½-½

GM Andrei Volokitin – IM Cemil Can Ali Marandi

cemilcan bireysel

69. Ae4 Ag7+ 70. Şd7 ½-½

    GM Alexander Ipatov–GM H. Stefansson 

ipatov bireysel

  33… Kc8? 34.Axb6 1-0