Mobile menu

Nahçıvan Açık’ta Şampiyonlar GM Safarli, Abbasov ve Orujov

nahcivan201610 farklı ülkeden 200'ün üzerinde sporcunun yarıştığı ve 9-18 Mayıs 2016 tarihleri arasında düzenlenen 2016 Nahçıvan Açık Satranç Turnuvası tamamlandı.

A kategorisinde son tura tek başına lider giren GM Eltaj Safarli, tecrübeli GM Sergei Tiviakov ile karşılaştı. Caro Kann açılışının oynandığı karşılaşmada eşitlik bozulmadı ve beraberlikle sonuçlandı. Bu sonuçla birlikte GM Safarli 9 maçta 7 puan elde ederek turnuvayı lider tamamlamış oldu.

İkinci masada ise GM Azer Mirzoev ile GM Yuriy Kuzubov karşılaştı. Erken bir beraberlikle sonuçlanan mücadele sonucunda GM Kuzubov 9 maçta 6½ puan elde ederek turnuvayı 3. sırada bitirdi.

Üçüncü masada ise dünyanın ilk 25 sporcusu arasında bulunan GM Shakhriyar Mamedyarov ile Gürcü sporcu Iraklı Beradze karşılaştılar. Beyaz taşlarla oynayan GM Mamedyarov, oyunun erken safhasında üstünlüğü sağladı ve 33 hamle sonunda kazanan taraf oldu. Bu sonuçla birlikte GM Mamedyarov 9 maçta 7 puana ulaşarak 1. ile eş puanda 2. sırada turnuvayı tamamladı.

Sporcularımız FM Volkan Sevgi ve FM Cankut Emiroğlu son tura IM normu alma şansıyla girdiler. Ratinglerine göre oldukça yüksek performans gösteren FM Sevgi ve FM Emiroğlu güçlü rakipleri karşısında kaybettiler ve turnuvayı 4½ puanla tamamladılar.

B kategorisinde turnuvaya 7. seri başı olarak başlayan Vusal Abbasov, C kategorisinde ise 41. seri başı Farid Orujov turnuvayı lider tamamlayan sporcular oldular.

Final Sıralaması AB - C

Haber: Baran Demir