Mobile menu

Guinness Satranç Dersi Rekoru Türkiye'de!..

dscn8307En geniş katılımlı satranç dersi rekoru bugün İstanbul Bahçelievler'de kırıldı. 1.114 öğrencinin katıldığı ve FM Yasin Emrah Yağız tarafından verilen satranç dersi ile Rusya'nın elinde bulunan Guinness rekoru Türkiye'ye geçmiş oldu.

Kuyumcukent AVM - TSF İstanbul İl Temsilciliği iş birliği ile Bahçelievler Kaymakamlığı, Bahçelievler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Bahçelievler Gençlik Spor İlçe Müdürlüğü ve Bahçelievler Belediyesi'nin katkılarıyla organize edilen en geniş katılımlı satranç dersi rekoru 1.114 öğrencinin katılımıyla 14 Mayıs 2016 Cumartesi günü İstanbul-Bahçelievler'de kırıldı.

FM Yasin Emrah Yağız'ın 35 dakika süren satrançta açılış ve oyun ortası stratejisi üzerine işlenen dersi, tüm öğrenciler tarafından ilgiyle takip edildi.

Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, KİAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Nevzat Sudaş, Kuyumcukent Blok Kat Malikleri Yönetim Kurulu Başkanı Habib Kocabaşoğlu, KİAŞ Yönetim Kurulu Başkan Vekili Abdullah Deniz, Kuyumcukent Blok Kat Malikleri Yönetim Kurulu Başkan Vekilleri Ahmet Rıfat Kaya ve Cemil Özer, Kiaş Genel Müdür Mahmut Esen, Bahçelievler Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, Bahçelievler İlçe Milli Eğitim Müdür Emin Çıkrıkçı, Bahçelievler Gençlik Spor İlçe Müdürü Numan Şahin, Kuyumcukent AVM Kurumsal İletişim Müdürü Hülya Yazıcı, TSF Dış İlişkiler Komisyon Kurulu Üyesi Özgür Solakoğlu, TSF İstanbul İl Temsilcisi Rıza Öney ve Yardımcısı Eyüp Araz'ın katılımıyla gerçekleşen etkinliğe sanatçı Metin Şentürk de konuk olarak genç bir sporcuyla sembolik maç yaptı.

Öğrenci ve velilerin coşkularının renkli görüntüler oluşturduğu etkinlikte TSF Başkanı Gülkız Tulay bir konuşma yaparak tarihi bir gün için bir araya geldiklerini ifade etti, katılan öğrencilere ve destek veren tüm kurumlara teşekkürlerini iletti.

Etkinlik alanına kurulan dev barkovizyon ve öğrencilere verilen satranç takımları ile gerçekleşen etkinlik, şimdiye kadar bir eğitmen tarafından verilen en geniş katılımlı satranç dersi olarak tarihe geçti ve Rusya'nın elinde bulunan 250 kişinin aynı anda satranç dersi dinleme Guinness rekoru, 35 dakikalık ders sonunda 1.114 öğrenci ile Türkiye'ye geçmiş oldu.

                                                    
DSCN8142Ders öncesi öğrenciler kendileri için Kuyumcukent AVM tarafından hazırlanan kumanyalarını, tişört ve şapkalarını aldılar. 

DSCN8251     Etkinlik alanı satranç dersi için büyük bir özenle hazırlandı.

DSCN8307DSCN8335DSCN8370Satranç dersi etkinlik alanına kurulan dev barkovizyon ve öğrencilere verilen satranç takımları ile gerçekleşti. 

DSCN8389FM Yasin Emrah Yağız`ın satranç dersi tüm öğrenciler tarafından ilgiyle takip edildi. 

DSCN8390DSCN8515      Satranç dersi sonrası Bahçelievler İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Çıkrıkçı iki küçük sporcuya hatıra madalyalarını sundu. 

DSCN8573               Guinness yetkileri tarafından rekorun tescilinin anons edilmesiyle tüm öğrenciler büyük sevinç yaşadı. 

DSCN8582DSCN8613DSCN8621                         Kuyumcukent AVM tarafından tüm katılımcılara hatıra madalyası ve katılım sertifikası sunuldu. 

DSCN8418Etkinliğe katılan ünlü sanatçı Metin Şentürk yaptığı konuşmada satrancın çok önem verdiği bir spor olduğunu belirtti. Şentürk, “Evlatlarımızın hayatta karşılaştığı çok fazla sorun var, bunları yenmeleri konusunda biz yardımcı oluyoruz ancak kendilerinin de mantık üretip akıl güçlerini kullanmaları gerekiyor. İşte tam da bu noktada satranç çok önemli bir spor. Bir adım sonra ne yapabileceğini tahmin etme yeteneğini geliştiriyor. Bu sebeple çocuklarımızın hayata karşı daha stratejik, daha mantıklı, daha akıllı ve daha dayanıklı olması için  satranç çok önemli bir spor branşı. Bu nedenle Kuyumcukent’i kutlamak lazım. Bana göre en çok altın ve pırlanta bugün burada toplandı." sözleriyle konuşmasını tamamladı. 

DSCN8494  Metin Şentürk satranç dersi sonrası genç sporcuyla sembolik satranç maçı yaptı. 


DSCN8638         Küçük sporcular hatıra madalyalarıyla etkinlik alanından ayrıldılar.