Mobile menu

Guinness’e Aday Satranç Dersi Rekor Kıracak

guinness-afis-sKuyumcukent AVM tarafından, TSF İstanbul İl Temsilciliği işbirliği ile organize edilen "En Geniş Katılımlı Satranç Dersi Guinness Rekor Denemesi" 14 Mayıs 2016 Cumartesi günü saat 14.00'te İstanbul Bahçelievler Kuyumcukent AVM'de gerçekleşecek.

Ülkemizde ve dünyada bir ilkin gerçekleştirileceği etkinlikte FM Yasin Emrah Yağız, aynı anda 1001 ilkokul ve ortaokul öğrencisine satranç dersi verecek. Guinness Rekorlar kitabına girmeye aday olan satranç dersine şimdiye kadar 1300 öğrenci başvuruda bulundu.

Eğitim-öğretimde satrancın önemine dikkat çekmek ve Rusya'nın elinde olan Guiness Rekorunu kırarak ülkemize kazandırmak amacıyla organize edilen etkinlik, şimdiye kadar bir eğitmen tarafından verilen en geniş katılımlı satranç dersi olacak.

Etkinlik alanına kurulacak dev barkovizyon ve öğrencilere verilecek satranç takımları ile gerçekleşecek rekor denemesine katılan öğrencilere Kuyumcukent AVM tarafından Guinness hatıra madalyası, katılım belgesi, tişört ve şapka hediye edilecek.

 

guinness-afis-s 1

img-20160513-wa0008

img-20160513-wa0009