Mobile menu

Nahçıvan’da Dördüncü Tura Giriliyor

nahcivan2016Nahçıvan Açık'ta üçüncü tur dün oynanan partilerle sona erdi. Üçüncü tur sonunda tam puanlı kimsenin kalmadığı turnuvada zirveyi paylaşan isimler: Turnuvanın açık ara favorisi Şahriyar Mamedyarov, iki numaralı seri başı Eltaj Safarlı, Ukraynalı büyükusta Kuzubov, Azeri büyükustalar Mirzoev ve Rasulov ile son olarak yine ev sahibi ülkeden sürpriz bir isim olarak FM Asadli.

Sporcularımıza gelince Volkan Sevgi ve Cankut Emiroğlu iyi performanslarını sürdürüyorlar. İkinci turda İranlı IM Noroozi karşısında hanesine bir puan yazdırmasını bilen Volkan sonraki turda da kuvvetli Alman büyükusta Khenkin'e iyi bir pozisyonda berabere yapmayı başararak 2 puanla liderleri takibi sürdürdü. Böylece oyuncumuz bir önceki tur Cankut'u yenen Khenkin'e Türk sporculara karşı 2/2 yapma imkânı vermemiş oldu. Volkan'ın bu tur rakibi ise yine bir büyükusta: Vadim Malakhatko. Oyuncumuzun başarılı performansını sürdürmesini diliyoruz.

İkinci turdaki Khenkin mağlubiyetinden sonra üçüncü turda alttan çeken Cankut Emiroğlu Azeri WIM Sabina Ibrahimova'ya karşı elde ettiği galibiyetle 1.5 puana ulaştı. FM Emiroğlu'nun bu tur rakibi ise Rus büyükusta Vladimir Burmakin. Cankut'a bu zorlu eşleşmede başarılar!

Turnuvada dördüncü tur bugün TSİ 13.30'da oynanacak.

4. Tur Eşlendirme - Canlı Yayın

Haber: FM Tarık Selbes