Mobile menu

Nahçıvan Açık Başladı!

nahcivan2016Azerbaycan'ın bir numarası Şahriyar Mamedyarov, Eltaj Safarlı, Evgeny Alekseev gibi kuvvetli büyükustaların katılımıyla 10-18 Mayıs 2016 tarihleri arasında düzenlenen Nahçıvan Açık'ta ilk tur sona erdi.

Ülkemizden genç yetenekler FM Cankut Emiroğlu ve FM Volkan Sevgi'nin yarıştığı, A kategorisinde 10 ülkeden 42'si unvanlı 48 sporcunun mücadelesine sahne olacak turnuvada sporcularımız ilk tur kuvvetli rakipler karşısında güzel sonuçlar aldılar. Ukraynalı GM Kuzubov (2632) karşısında oyunu kırışmalarla sadeleştiren Cankut sağlam oyununun karşılığını yarım puanla alırken Volkan da Azeri GM Sevdimaliyev'e karşı Kapalı Sicilya'yı başarılı bir şekilde oynadı ve açılıştan inisiyatifle çıkmayı başardı. Son konumda biraz daha iyi olan Volkan, karışık pozisyonda beraberliğe razı oldu ve tıpkı FM Emiroğlu gibi o da ikinci tura yarım puanla girdi.

TSİ 13.30'da başlayacak ikinci turda Cankut Emiroğlu Alman GM Khenkin'e siyah taşlarla oynayacak. Yine siyahlarla mücadele verecek Volkan Sevgi'nin rakibi ise İranlı IM Noroozi. Her iki sporcumuza da başarılar diliyoruz.

2. Tur Eşlendirme - Canlı Yayın

Haber: FM Tarık Selbes