Mobile menu

IM Umut Atakişi Bodense'de Zirveye Oynuyor

v 16-9 12Avrupa'nın tam ortasında; İsviçre, Avusturya ve Almanya'nın birleştiği noktada, 30 bin kişilik küçük bir yerleşim olan Bregenz'de bu yıl 2. defa düzenlenen Uluslararası Bodense Açık Satranç Turnuvası'na, bugün oynanan 7. tur karşılaşmaları ile devam edildi. 20 ülkeden 180 sporcunun yer aldığı turnuvada ülkemizi temsil eden IM Umut Atakişi ise 7 turda aldığı 6 puan ile zirve mücadelesi veriyor. 2016 Karpos Açık'taki başarılı performansını Bregenz'de de sürdüren IM Atakişi, turnuvanın 7. turunda GM Evgeny Gleizerov (2508)'a karşı güzel bir galibiyet elde etti ve turnuvada yenilgisiz 6 puana ulaşmış oldu.

Turnuvanın 4. turunda IM Thomas Henrichs, 5. turunda ise GM Mikhail Ulybin ile berabere kalan IM Umut Atakişi diğer tüm maçlarını kazandı ve zirve takibini yakından devam ettirdi. Atakişi adına 2016 Avrupa Bireysel Satranç Turnuvası öncesi son hazırlık olan turnuvada zirvede GM Predrag Nikolic (2622) 6.5 puan ile yer alırken, sporcumuzla beraber 3 isim ise 6 puan ile zirve takibini sürdürdü. Atakişi turnuvanın ilk 7 turunda kazandığı +19.4 Elo ile aynı zamanda 2349.4'e de ulaşmış oldu.

Yarın TSİ 16.00'da oynanacak 8. tur karşılaşmalarında IM Atakişi'nin rakibi ise Gürcü WIM Nato Imnadze olacak. Sporcumuz 8. tur karşılaşmasını da kazandığı takdirde ise son turda şampiyonluk maçına çıkacak.

Turnuvanın açık kategorisinde yarışan diğer sporcumuz Mehmet Oktar ise 7 tur sonunda elde ettiği 3 puan ile mücadeleye devam ediyor. 

Bregenz'de açık turnuva ile beraber düzenlenen 50 yaşüstü sporcuların katıldığı turnuvada ise ülkemizi 1986 Türkiye Şampiyonu FM Ateş Ülker temsil ediyor. Geçtiğimiz yıl ilk defa düzenlenen turnuvada 3.'lüğü elde eden FM Ülker, son 2 tur öncesi 5 puan ile 4. sırada giriyor. FM Ateş Ülker'in yarınki rakibi ise İngiliz Oliver Jackson olacak.

Üç sporcumuza da son 2 turda başarılar diliyoruz.

Open Eşlendirme - Sıralama /  Senior Eşlendirme -Sıralama

Haber: M. Anıl Şengün

v 16-9 10

IM Umut Atakişi

 

v 16-9 27

FM Ateş Ülker