Mobile menu

Çorum’un İlk Uluslararası Turnuvası Hayata Geçiyor

img 6062Türkiye Satranç Federasyonu ve Çorum Belediyesi işbirliği ile Mayıs ayında hayata geçecek Çorum Uluslararası Satranç Turnuvası ve Federasyonun Çorum Belediyesi ile önümüzdeki dönemde gerçekleştireceği çalışmalarla ilgili işbirliği protokolü imzaları, Federasyon Başkanı Gülkız Tulay ve Çorum Belediye Başkan Yardımcısı-Belediye Spor Kulübü Başkanı Zeki Gül tarafından imzalandı. TSF Heyeti imza töreninin ardından Belediye Başkanı Müzaffer Külcü ile bir araya geldi. Belediye Başkanı Külcü ile yapılan görüşmenin ardından Doğru Hamlede Buluşalım ve Satranç Parkları projelerinin Çorum'da başlaması için gerekli çalışmalara başlandı.  

Türkiye Satranç Federasyonu ve Çorum Belediyesi işbirliği ile 23-28 Mayıs 2016 tarihleri arasında gerçekleşecek 38 bin TL ödüllü Çorum Uluslararası Satranç Turnuvası işbirliği protokolü imza töreni 4 Mayıs 2016 tarihinde Çorum Belediye Başkanlığında gerçekleşti.

Federasyon Başkanı Gülkız Tulay ve Belediye Başkan Yardımcısı - Çorum Belediye Spor Kulübü Başkanı Zeki Gül tarafından imzalanan işbirliği protokolü töreni basın mensupları tarafından da ilgiyle takip edildi.

Çorum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Haşim Er, Türkiye Satranç Federasyonu Başkan Vekili Aşkın Keleş ve Asbaşkan Halil Hilmi Darı'nın da katıldığı imza töreninde konuşma yapan Çorum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Haşim Er, "Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak Çorum'da uluslararası bir turnuvanın gerçekleşecek olmasını çok önemsiyoruz. Başarıyla gerçekleşmesi için elimizden gelen tüm desteği sunacak ve misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlayacağız." dedi.

Turnuvanın hayata geçmesi için destek olan Çorum Belediye Başkanlığı ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne teşekkür eden TSF Başkanı Tulay ise, "Federasyonumuzun en önemli birçok faaliyetini Çorum ilimizde gerçekleştirdik. Bugün açılışını yaptığımız Okul Sporları Türkiye Birinciliğinin ardından uluslararası turnuvamızı da mayıs ayında hayata geçireceğiz. Federasyon olarak açık turnuvalarımızı çok önemsiyor ve en güzel şekilde gerçekleşmesi için büyük çaba harcıyoruz. Satranç sporu konusunda yapılan başarılı çalışmalar ve yerel yöneticilerimizin sunduğu destek dolayısıyla turnuvamızın Çorum'da gerçekleşecek olmasından dolayı Federasyon olarak son derece memnun ve mutluyuz." dedi.

Türkiye Satranç Federasyonu ile üst düzey bir işbirliği gerçekleştirdiklerini belirten Belediye Başkan Yardımcısı – Çorum Belediye Spor Kulübü Başkanı Zeki Gül, birçok ilde olmayan çok önemli bir sportif faaliyeti hayata geçirdiklerini belirtti. Birçok ülkeden yüzlerce unvanlı sporcuyu Çorum'da ağırlayacaklarını kaydeden Gül, satranç sporuna destek olmaya devam edeceklerini ve TSF ile işbirliği yaparak başka projeleri de hayata geçirmek istediklerini belirtti.

TSF Heyeti imza töreninin ardından Belediye Başkanı Müzaffer Külcü ile bir araya geldi. Belediye Başkanı Külcü ile yapılan görüşmenin ardından Doğru Hamlede Buluşalım ve Satranç Parkları projelerinin Çorum'da başlaması için gerekli çalışmalara başlandı.   

img 6051

img 6054

TSF Başkanı Tulay, Belediye Başkan Yardımcısı - Çorum Belediye Spor Kulübü Başkanı Gül ve Çorum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Er

 

img 6055

img 6058

img 6062

img 6076

img 6083

Çorum Belediye Başkanı Müzaffer Külcü ve TSF Başkanı Gülkız Tulay

 

img 6090

img 6092

img 6093