Mobile menu

“Doğru Hamlede Buluşalım” Projesi Burdurlu Çocuklarla da Buluştu

burdur dagitim16 5Yüz Binin Üzerinde Çocuğu Satrançla Tanıştıran Proje Burdur'da Hayata Geçti

Kocaeli'de başlayan, Ordu ve Söke'de devam eden "Doğru Hamlede Buluşalım" projesi, şimdi ise Burdur'lu çocukların hayatına sihirli dokunuşlar yapacak. Yüz binin üzerinde çocuğu satranç sporuyla tanıştıran ve "En İyi Proje" ödüllü "Doğru Hamlede Buluşalım" projesini Burdurlu çocuklarla buluşturan projenin protokolü bugün Burdur Valisi Hasan Kürklü, Belediye Başkanı Ecz. Ali Orkun Ercengiz, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Bayram ve Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay tarafından Burdur Valiliği'nde imzalandı.

Çocuklarımızın satranç sporu ile tanışması ve bu sporun tabana yayılmasını sağlamak amacıyla Belediyeler ve İl Milli Eğitim Müdürlükleri işbirliği ile yürütülen ve 2013 yılından beri Kocaeli, Ordu ve Söke'de yüz binin üzerinde çocuğu satranç sporuyla buluşturan "Doğru Hamlede Buluşalım" projesi Burdur ilinde de hayata geçti.

Ülke genelinde ses getiren ve "En İyi Proje" ödüllü "Doğru Hamlede Buluşalım" projesini Burdurlu çocuklarla buluşturan işbirliği protokolü; Burdur Valisi Hasan Kürklü, Belediye Başkanı Ecz. Ali Orkun Ercengiz, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Bayram ve Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay tarafından imzalandı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet Sancar, TSF Başkan Vekili Aşkın Keleş, Burdur Belediye Başkan Yardımcısı - TSF Yönetim Kurulu Üyesi Serdar Başgül ve TSF Burdur İl Temsilcisi Şükrü Şener'in de katılımlarıyla gerçekleşen imza töreni, 21 Nisan 2016 tarihinde Burdur Valiliği'nde gerçekleşti.

İmza töreninin ardından Merkez Özboyacı İlkokulu'nda protokol üyeleri, öğretmenler, öğrenciler ve velilerin katılımıyla satranç seti dağıtım töreni gerçekleşti.

Öğrencilerin sevinç ve heyecanlarına sahne olan törende konuşan Vali Kürklü, satranç sporuna çok önem verdiklerini ve satrancın çocukların düşünme kabiliyetini artırma, hayata hazırlama bakımından oldukça önemli olduğuna işaret ederek, "Satranç özel bir spor. Burdur'da satrancın gelişmesi noktasında elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Yarınlarımızın büyükleri çocuklarımızı çok iyi yetiştirmemiz lazım. Küçük yaşta satrançla tanışan çocuklarımız hayata daha iyi hazırlanacaklar. Dünya ve ülke problemlerinin çözümü konusunda çok başarılı çalışmalar yapacaklardır." dedi.

Türkiye Satranç Federasyonu olarak son yıllarda illerde çok önemli faaliyet ve projelere imza attıklarını belirten TSF Başkanı Gülkız Tulay ise, "Amacımız çocuklarımızı mümkün olduğunca erken yaşlarda satrançla tanıştırmak" dedi. Burdur'da satranç sporu ile ilgili çok başarılı çalışma ve faaliyetlerin yürütüldüğünü ifade eden Tulay, "Bugün öğrencilerimizi satrançla tanıştırmak ve belki de onların hayatlarının yönünü değiştirecek çok doğru bir hamle yapmak üzere bir aradayız. Her zaman büyük bir mutlulukla ifade ettiğim gibi 'Doğru Hamlede Buluşalım' projesi birçok belediyemize örnek olan çok başarılı bir proje olmuştur. Elbette bu başarının yakalanmasında, belediyelerimizin desteği ve projeyi sahiplenmelerinin çok önemli bir payı var. Burdur Belediyesi ile işbirliğimizin uzun yıllar sürmesini diliyor ve projeye destek veren Valimize, Belediye Başkanımıza ve İl Milli Eğitim Müdürümüze teşekkür ediyorum." dedi.

Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz'de yaptığı konuşmada "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda çocuklarımıza böyle bir proje hediye edebilmenin gururunu ve sevincini yaşıyoruz. Çocuklarımızın iyi bir eğitim alarak vatanına ve milletine faydalı bireyler olarak yetişmeleri için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz" dedi.

Törenin açılış konuşmalarının ardından protokol üyeleri tarafından öğrencilere satranç seti hediye edildi. Proje kapsamında Burdur il merkezindeki 17 okulda öğrenim gören ilkokul birinci sınıf öğrencilerine satranç takımı ve satranç eğitim kitabından oluşan satranç seti dağıtımı yapılacak. Ayrıca öğretmenlerine Türkiye Satranç Fedeasyonu tarafından satranç eğitimi verilecek.  

 

bdr 3800

Burdur Valiliği - İmza Töreni

imza toreni burdur16

burdur dagitim16 12

"Doğru Hamlede Buluşalım" projesi dağıtım töreni

collage

Burdur Valisi Hasan Kürklü - TSF Başkanı Gülkız Tulay - Burdur Belediye Başkanı Ecz. Ali Orkun Ercengiz - İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Bayram

 

burdur dagitim16 10

burdur dagitim16 3

burdur dagitim16 4

burdur dagitim16 6

burdur dagitim16 5