Mobile menu

Metz Açık’ta Şampiyonlar GM Brodsky ve Steininger

metzopen1Fransa'nın Metz şehrinde düzenlenen ve 6 gün boyunca çok heyecanlı maçlara sahne olan 34. Metz Açık Satranç Turnuvası 16 Nisan 2016 tarihinde tamamlandı.

A kategorisinde 6 puanla son tura lider giren GM Marius Manolache (2492) ve GM Michail Brodsky (2530) karşılaştılar. Birinci masada gerçekleşen mücadele beraberlikle sonuçlandı ve turnuvayı 6.5 puanla tamamlamış oldular.. İkinci masada ise 5 puanlı GM Vitaly Kunin ile 5.5 puanlı GM Christian Bauer mücadelesi gerçekleşti. Turnuvanın kaderini etkileyen maçta GM Kunin mücadeleyi kazandı ve en yüksek averajlardan birine sahip GM Bauer'in şampiyon olmasına izin vermedi. GM Kunin ise bu galibiyetle turnuvayı 6 puanla ve beşinci sırada tamamladı. Üçüncü masada ise son tura girerken liderlerin hemen arkasında olan GM Vladimir Onischuk (2620) ile GM Sebastien Feller (2623) mücadelesi gerçekleşti. Bu zorlu mücadeleyi beyazlarla oynayan GM Onischuk kazandı ve turnuvayı 6.5 puanla tamamladı. Genel sıralamada 6.5 puanlı üç sporcunun olduğu A kategorisinde şampiyonluğa ulaşan isim ise GM Michail Brodsky olurken, GM Marius Manolache sadece yarım puan averajla ikinci, olurken, GM Vladimir Onischuk ise üçüncü oldu.

B kategorisinde ise son tura 6.5 puanla tek başına lider giren Denis Steininger, birinci masada kendisinden yarım puan geride olan Vincent Dreux ile karşılaştı ve mücadele beraberlikle sonuçlandı. Böylelikle Steininger turnuvayı 7 puanla tamamlamış oldu. İkinci masada ise son tura lider giren Steiniger'i 6 puanla takip eden Luc Francois ile Stephane Vaillant mücadelesi gerçekleşti. Mücadeleden galibiyetle ayrılan Luc Francois de turnuvayı 7 puanla bitirdi. 7 puanlı iki sporcunun olduğu B kategorisinde Denis Steininger (1853) birinci olurken, Luc Francois (1866) ikinci ve turnuvaya birinci seri başı olarak başlayan Vincent Dreux (1979) ise üçüncü oldu.

Sporcularımız ise son turda çok zorlu maçlar oynadılar. 6. masada mücadele eden FM Melih Yurtseven, tecrübeli Rus büyükusta Vladimir Epishin (2560) karşısında mağlup olarak, turnuvayı 4.5 puanla 17. sırada tamamladı. Gani Eren Ererdem ise rakibinin maça çıkmaması sonucu turnuvayı 5 puanla 14. sırada (9. ile eş puanlı) tamamladı. WGM Betül Cemre Yıldız ise 9. masada Bulgar GM Nikita Maiorov (2547) ile karşılaştı. Güçlü rakibi karşısında mağlup olan WGM Yıldız turnuvayı 4 puanla 22. sırada tamamladı. B kategorisinde yarışan genç sporcumuz İnan Soydan ise kendisinden rating olarak oldukça fazla rakibi karşısında kazandı ve turnuvayı 4.5 puanla 22. sırada (19. ile eş puan) tamamladı.

Haber: Baran Demir

 

Final Sıralaması - A

siralama-a

Final Sıralaması - B

siralama-b