Mobile menu

Metz Açık’ta Son Tura Giriliyor

metzopen1Fransa'nın Metz şehrinde gerçekleştirilen 34. Metz Açık Satranç Turnuvası'nda 8 tur geride kaldı.

8. tura girerken A kategorisinde 5 puanlı 6 sporcu bulunuyordu. Bu turda bile şampiyonun netlik kazanmadığı turnuvada 2. ve 3. masalarda beyazlarla oynayan GM Michail Brodsky ve GM Marius Manolache kazanmayı bildiler ve liderlik yarışında önemli rakiplerini geride bıraktılar. 6 puanla son tura lider giren GM Brodsky ve GM Manolache'yi, bu turda 1. masada oynayan ve mücadelenin beraberlikle sonuçlandığı GM Bauer ve GM Onischuk 5.5 puanla takip ediyor.

B kategorisinde ise 5.5 puanlı 4 sporcunun liderliği paylaşarak girdiği 8. turda, 1. masada Denis Steininger, beyazlarla Roger Schmucker'i yendi ve Vaillant-Hartmann mücadelesinin beraberlikle sonuçlanması, Francois'in de Stankowski'yi yenmesi sonucunda son tura 6.5 puanla tek başına lider girdi.

Sporcularımızın çok önemli puanlar aldığı bu turda, WGM Betül Cemre Yıldız ve Gani Eren Ererdem günü kazançla kapatırken, FM Melih Yurtseven ve B kategorisinde yarışan genç sporcumuz İnan Soydan maçlarında beraberlikle ayrıldılar. Bu sonuçlarla FM Yurtseven 4.5, WGM Yıldız ve Ererdem 4, Soydan ise 3.5 puanla son tura giriyorlar.

Sporcularımıza 9. turda başarılar diliyoruz.

Haber: Baran Demir