Mobile menu

34. Metz Açık Finale Yaklaşıyor

metzopen2016Fransa'ın Metz şehrinde devam eden 34. Metz Açık Satranç Turnuvası'nda, iki kategoride de liderlerin değiştiği 7. tur maçları 14 Nisan 2016 tarihinde tamamlandı.

A kategorisinde; GM Andrei Istratescu'ya karşı elde ettiği galibiyet sonucunda 7. tura 5 puanla tek başına lider giren GM Tamir Nabaty, bu tura 4 puanla giren GM Vladimir Onischuk ile karşılaştı. GM Onischuk, 4. turda beyazlarla GM Andrei Istratescu'ya kaybetmesi sonucu liderlik yarışının biraz gerisinde kalsa da, bu turda beyazlarla GM Nabaty'i yendi ve zirve yarışından kopmamış oldu. 2. masada ise GM Donchenko beyazlarla GM Bauer'e karşı mücadele etti. Beraberlikle biten mücadelenin sonunda iki sporcuda 5 puana ulaştılar ve eş puanla lider konuma geldiler. 3. masada ise turnuvanın son 2 turunda düşüş gösteren GM Istratescu ile GM Brodsky karşılaştı. Beyaz taşlarla oynayan GM Istratescu bu turu da kaybetti ve 4 puanda kaldı. GM Brodsky ise bu galibiyeti ile 5 puana ulaştı ve zirve yarışından kopmadı.

B kategorisinde ise 7. tura 5.5 puanla tek başına lider giren Yves Stankowski beyazlarla Stephane Vaillant ile karşılaştı. Vaillant, lehine sonuçlanan mücadele sonunda puanını 5.5'e yükselterek liderlik yarışından kopmamış oldu. 2. masada ise ilk 5 turu kayıpsız kapatan Dominique Hartmann ile Roger Schmucker karşılaştı. Schmucker mücadeleyi kazanan taraf oldu ve 5.5 puana ulaştı. 3. masada oynanan Augustin Sorigue - Denis Steininger partisinin kazananı ise siyahlarla Steininger oldu. Böylelikle 5.5 puana ulaşan dört sporcu liderlik koltuğunu paylaşıyorlar.

Turnuvada mücadele eden Gani Eren Ererdem ve WGM Betül Cemre Yıldız bu turu kazançsız kapatırken, FM Melih Yurtseven, rakibi Nicolas Maleki karşısında bir puan almasını bilerek 8. tura 4 puanla giren sporcumuz oluyor. B kategorisinde yarışan genç sporcumuz İnan Soydan ise 3 puanla mücadeleye devam ediyor.

Turnuvanın 8. turunda sporcularımıza başarılar diliyoruz.

Haber: Baran Demir