Mobile menu

Metz Açık’ta Son Viraj

metzopen2016Fransa'nın Metz şehrinde devam 34. Metz Açık Satranç Turnuvasında 5. ve 6. tur maçları 13 Nisan tarihi itibariyle tamamlandı.

5. tura tek başına lider giren GM Andrei Istratescu (2596) birinci masada Almanların genç yıldızı GM Alexander Donchenko (2573) ile karşılaştı. Beyazlarla oynayan GM Istratescu'nun genç rakibi ile mücadelesi beraberlikle sonuçlandı. GM Tamir Nabaty (2613) ise GM Marius Manolache'ye (2492) karşı galip geldi ve ilk 3 masanın beraberlikle ayrıldığı bu turda 4 puanla GM Andrei Istratescu ile birlikte 6. tura lider konumda girdi.

Beşinci turda sporcumuz WGM Betül Cemre Yıldız'ın, Achim Wild ile mücadelesi Wild lehine sonuçlandı. 10. masada ise iki sporcumuz WGM Kübra Öztürk ve Gani Eren Ererdem karşılaştı. Siyahlarla oynayan Ererdem önemli bir galibiyet alarak 6. tura 3 puanla girerken, WGM Öztürk 2 puanda kaldı. FM Melih Yurtseven ise rakibi Nicolas Gerard karşısında masadan bir puanla ayrılan sporcumuz oldu. B kategorisinde yarışan genç sporcumuz İnan Soydan ise Sebastien Bariani (1785) ile karşılaştı. 9. masada gerçekleşen mücadelede kazanan taraf Bariani (1785) oldu ve genç sporcumuz 6. tura 2 puanla girdi.

Çok önemli sonuçların alındığı günün 2. turunda ise, 6. tura lider giren 2 büyükusta, GM Tamir Nabaty ile GM Andrei Istratescu 1. masada karşılaştılar. Beyazlarla mücadele eden GM Nabaty (2613) güçlü rakibi karşısında çok önemli bir galibiyet kazandı ve 5 puanla 7. tura tek başına lider girdi. 2. masada ise turnuvaya 1. sırada başlayan GM Sebestian Feller (2632) ile 2. sırada başlayan GM Christian Bauer (2631) karşılaştılar. GM Bauer (2631) önemli kazanç elde ederek alarak 4½ puana ulaştı ve liderlik yarışından kopmadı. 3. masada GM Michail Brodsky (2530) ile GM Vladimir Epishin (2560) karşılaşması beraberlikle sonuçlandı ve 2 büyükusta 7. tura 4'er puanla girdiler. 4. masada oynayan Almanların genç yıldızı GM Alexander Donchenko (2573), GM Nikita Maiorov (2547) karşısında kazanınca 4½ puana ulaştı ve lider GM Nabaty'nin hemen arkasında GM Bauer ile birlikte liderlik yarışına ortak oldu.

Bu turda IM Eylon Nakar ile karşılaşan sporcumuz Gani Eren Ererdem, masadan puansız ayrılarak 7. tura 3 puanla girerken, FM Melih Yurtseven, GM Das Neelotpal (2457) ile mücadelesinde berabere kaldı ve o da 7. tura 3 puanla girdi. WGM Betül Cemre Yıldız ve B kategorisinde yarışan genç sporcumuz İnan Soydan ise günün ikinci turunu kazançla kapatarak 3 puana ulaşan sporcularımız oldular.

WGM Kübra Öztürk, yaşadığı sağlık sorunları sebebiyle turnuvayı bırakmak zorunda kaldı. Sporcumuza geçmiş olsun dileklerimizi sunuyor, diğer sporcularımıza kalan turlarda başarılar diliyoruz.

Haber: Baran Demir