Mobile menu

Metz’de Üç Turun Ardından

metzopen2016Fransa'nın Metz şehrinde devam eden 34. Metz Açık Satranç Turnuvası'nda bugün 2. ve 3. tur maçları oynandı.

Turnuvanın 2. turunda sporcularımızdan Gani Eren Ererdem ve İnan Soydan ilk puanlarını alırlarken, FM Melih Yurtseven beyaz taşlarla güçlü rakibi Vitaly Kunin (2592) karşısında beraberlikle masadan ayrıldı. WGM Betül Cemre Yıldız ve WGM Kübra Öztürk ise rakipleri karşısında masadan puansız ayrıldılar.

Turnuvanın 3. turunda ise 3. masada oynayan sporcumuz FM Melih Yurtseven turnuvanın favorilerinden Sebastien FELLER (2623) ile karşılaştı. Siyah taşlarla oynayan FM Yurtseven güçlü rakibi karşısında masadan mağlup ayrılan taraf oldu. Bu turda 2015 Türkiye Kadınlar Şampiyonu WGM Betül Cemre Yıldız beyaz taşlar ile 2015 Türkiye Gençler Şampiyonu Gani Eren Ererdem ile karşılaştı ve mücadele beraberlikle sonuçlandı.

WGM Kübra Öztürk beyaz taşlarla kazanarak turnuvada 2 puana yükselirken, WGM Betül Cemre Yıldız, FM Melih Yurtseven ve Gani Eren Ererdem 1½ puanla turnuvaya devam ediyorlar. B Kategorisinde yarışan genç sporcumuz İnan Soydan ise 1 puanla 4. tura giriyor.

Metz Açık Satranç Turnuvası bugün oynanacak 4. tur karşılaÅŸmaları ile devam edecek. Sporcularımıza kalan turlarda baÅŸarılar diliyoruz.

Turnuva Sayfası

Haber: Baran Demir