Mobile menu

Diplomatlar Dünya Barışı ve Dostluk için Hamle Yaptılar

img 5659T.C. Dışişleri Bakanlığı ve Türkiye Satranç Federasyonu işbirliği ile organize edilen Dışişleri Bakanlığı - Kordiplomatik Satranç Turnuvası'nda; ABD, Avusturya, Azerbaycan, Fransa, Filipinler, Kanada, Kırgızistan, Meksika, Moğolistan, Rusya, KKTC ve Türkiye'den diplomatlar, aileleri ile birlikte dünya barışı ve dostluk için hamle yaptılar.

T.C. Dışişleri Bakanlığı ve Türkiye Satranç Federasyonu işbirliği ile organize edilen 2016 Dışişleri Bakanlığı - Kordiplomatik Satranç Turnuvası, 2 Nisan 2016 Cumartesi günü Ankara Palas Devlet Konukevi'nde başladı.

ABD, Avusturya, Azerbaycan, Fransa, Filipinler, Kanada, Kırgızistan, Meksika, Moğolistan, Rusya, KKTC ve Türkiye'den diplomatlar ve ailelerinin yarıştığı turnuva, farklı ülkelerin diplomatik temsilcilerini satranç sporunda bir araya getirerek dünya barışına ve dostluğa katkı sunmak amacıyla düzenleniyor.

6 Tur İsviçre Sistemi ile oynanan ve toplam 34 yarışmacının katılımıyla gerçekleşen turnuvanın ilk üç turu bugün oynandı. Üç tur sonunda Hüsamettin Elalmış (TUR), Mücahit Sazlık (KKTC), Elmar Bagirov (AZE) ve Murat Tutkun (TUR) tam puanla lider durumda yer alırken, onları yarım puan farkla Tsogmid Tulga (MNG) ve Stepan Gizunov (RUS) takip ediyor.

Turnuvanın yarın oynanacak müsabakaların ardından gerçekleşecek ödül töreni, T.C. Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Büyükelçi Levent Murat Burhan ve Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay'ın katılımıyla gerçekleşecek. 

3. turdan sonra sıralama

 

img 5607 img 5612
img 5617 img 5626
img 5618 img 5631
img 5621 img 5654

 

img 5629

img 5659