Mobile menu

Karpos Açık'ta İlk Hamleler Yapıldı

karpos20162016 Karpos Açık Satranç Turnuvası, Makedonya'nın Üsküp şehrinde 196 sporcunun katılımı ile dün oynanan ilk tur karşılaşmaları ile başladı. Toplam 10 bin Euro ödülün sahibini bulacağı ve 9 tur oynanacak turnuva, 7 Nisan 2016'ya kadar devam edecek.

25 ayrı ülkeden sporcunun boy gösterdiği turnuvada, GM Ivan Ivanisevic (2651), GM Robert Markus (2651), GM Milos Perunovic (2641), GM Evgeny Romanov (2635), GM Kiril Georgiyev (2631) ve GM Zdenko Kozul (2600) gibi isimler ile beraber, 27 Büyükusta ve 30 Uluslararası Usta da yer alıyor.

Uzun yıllardır Avrupa'da en çok Türk sporcunun katıldığı açık turnuvalardan biri olan Karpos Açık Satranç Turnuvası'nda, IM Cemil Can Ali Marandi, IM Burak Fırat, IM Oğulcan Kanmazalp, IM Mert Yılmazyerli, IM Umut Atakişi, FM Ege Köksal, FM Esat Bağlan, FM Bahadır Özen ve Cem Kaan Gökerkan ile beraber toplam 37 sporcumuz ülkemizi temsil ediyor.

Turnuvaya IM Burak Fırat, IM Oğulcan Kanmazalp, IM Mert Yılmazyerli, IM Umut Atakişi, FM Ege Köksal, FM Esat Bağlan, Cem Kaan Gökerkan, FM Bahadır Özen, Çağatay Burcu, Khyala Isgandarova, FM Volkan Sevgi, Emre Emin Dedebaş, Ali Polatel ve Yasin Sarı galibiyet ile başlarken, bir diğer Türk sporcu Yakup Eryiğit ile beraber kalan IM Cemil Can Ali Marandi ise ilk turun ardından yarım puanda kaldı. Sporcularımıza kalan turlarda başarılar diliyoruz.

Turnuva bugün oynanacak 2. ve 3. tur karşılaşmaları ile devam edecek.

Turnuva Sayfası / 1. Tur Eşlendirme- Sonuç  / 2. Tur Eşlendirme

Haber: M. Anıl Şengün

karpos2016