Mobile menu

Adaylar Turnuvası’nda Son 2 Tur Heyecanı

evp97517Moskova'da devam eden 2016 FIDE Adaylar Turnuvası'nda son 2 tura girilirken, turnuvada liderliği 12 maçta elde ettikleri 7 puan ile Karjakin ile Caruana paylaşıyor. Bu 2 sporcuyu yarım puan geriden Vishy Anand takip ediyor. 6 puanlı 3 isim Svidler, Aronian ve 12 maçta da 12 beraberlik ile masadan ayrılan Giri ise, zor da olsa hala 2016 Kasım'ında Carlsen'in rakibi olma şanslarını sürdürüyorlar.

Neredeyse her tur liderin değiştiği turnuvada, 2014 Adaylar Turnuvası'na kıyasla, son tur karşılaşmaları tamamlanana kadar turnuvayı kimin kazanacağını söylemek zor görünüyor. 12. tura lider giren Anand, Nakamura'ya kaybederek liderliği Caruana ile beraber turnuvada beklentilerin çok altında kalan Topalov'a karşı kolay sayılabilecek bir galibiyet elde eden Karjakin'e devretti. Kazanması gereken karşılaşmaya uzun süredir tercihi olan 1.d4 hamlesinden uzaklaşarak 1.e4 ile başlayan Karjakin, Topalov'un Berlin'den uzak durarak 1...c5 hamlesini tercih etmesi ile keskin bir Najdorf'u izleyicilere sunarak eğlenceli bir karşılaşma izlettiler. 12. turda Svidler ile berabere kalan Giri ise serisini sürdürerek ilginç istatistiğini geliştirdi.

Son 2 tura girilirken Caruana ve Karjakin favori görünseler de, Vishy Anand 13. turda Anish Giri'ye karşı alacağı bir galibiyet ile son tur öncesi bu 2 sporcuya liderlikte eşlik edebilir. Svidler, Aronian ve Giri için ise Magnus Carlsen'e rakip olabilmek için tek yol, son 2 turdan 2 galibiyet çıkarmak gibi gözüküyor. Gözler ise son turda final olabilecek Karjakin - Caruana eşleşmesinde olacak gibi.

Adaylar Turnuvası'nda on üçüncü tur bugün TSİ 14.00'te başlayacak.

 

Turnuvada son 2 tur eşleşmeleri:

13. Tur
Caruana - Svidler
Aronian - Karjakin
Topalov - Nakamura
Anand - Giri
14. Tur
Svidler - Anand
Giri - Topalov
Nakamura - Aronian
Karjakin - Caruana

Turnuva Sayfası 

Haber: M. Anıl Şengün