Mobile menu

Mardinli Çocuklar Satranç ile Hayat Bulacak

satranc ailesi mardin16 5Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay ve Başkan Vekili Aşkın Keleş,  17 Mart 2016 tarihinde Mardin'i ziyaret ederek Mardin Valisi, Mardin Cumhuriyet Başsavcısı, Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü ve İl Milli Eğitim Müdürü ile bir araya geldi. Zor koşullar altında eğitim hayatlarını sürdüren öğrencileri satrançla tanıştıracak projeler ve sportif faaliyetler ile ilgili görüşmeler yapan TSF Yönetimi,  ayrıca Mardin İl Temsilciliği tarafından kullanılacak olan Satranç Merkezi yerlerini gezdi ve Mardin satranç ailesi ile buluştu.

TSF Başkanı Gülkız Tulay ve Başkan Vekili Aşkın Keleş'in 17 Mart 2016 tarihinde gerçekleştiği Mardin ziyaretleri ilk olarak Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak'ın makamına gerçekleşti. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hadi Çomaktekin ve TSF Mardin İl Temsilcisi Av. Nazan Kaya'nın da bulunduğu görüşmelerde, geçici olarak Nusaybin ve diğer ilçelerden merkeze getirilerek eğitimlerine devam etmeleri sağlanan öğrenciler için hayata geçirilecek satranç projeleri konuşuldu.

Valilik ziyaretinin ardından Mardin Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel makamında ziyaret edilerek, Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü ile imzalanacak protokol çerçevesinde Mardin cezaevlerindeki hükümlü, tutuklu ve çocuklar için yapılacak satranç projeleri ile ilgili fikir alışverişinde bulunuldu.

Tulay ve beraberindeki heyet daha sonra Mardin Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Hadi Çomaktekin ile bir araya gelerek, Mardin'deki spor tesislerini gezdi ve yeni yapılan gençlik merkezi ve spor salonunda satranç merkezi ve turnuva alanı olarak tahsis edilecek yerler konusunda mutabakat sağlandı.

Spordan Sorumlu Vali Yardımcısı Tolga Kamil Ersöz ve İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı ile öğle yemeğinde buluşan heyet, gelecek dönemde Mardin'de faaliyet gösteren okullarda verilecek satranç eğitimleri ve hayata geçecek turnuva organizasyonları ile ilgili fikir alışverişinde bulundu.

TSF Yönetimi Mardin temaslarına satranç ailesi ile buluşarak devam etti. İlde gerçekleşen satranç faaliyetlerine destek veren Mardin Müze Müdürlüğünde; hakem, antrenör, sporcu, veli ve bazı kulüp temsilcileri ile bir araya gelen heyet, Mardin'de satrancı geliştirecek çalışmalar konusunda fikir alışverişi yaparak, katılımcıların taleplerini değerlendirdi. Toplantı sonunda Mardin Müzesi gezilerek Mardin kültürünü yansıtan sunum izlendi.

Ayrıca gün sonunda, geçici olarak Nusaybin ilçesinden Kızıltepe'ye göç eden veli ve sporcular da ziyaret edildi.

 

mardin vali16 1

Mardin Valiliği

mardin vali16 2

TSF Başkanı Gülkız Tulay - Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak

mardin vali16 4

mardin ilmudurlugu16

Mardin Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü

 

mardinogle yemegi

satranc ailesi mardin16 1 satranc ailesi mardin16 3 satranc ailesi mardin16 6

 

Mardin satranç ailesi buluşması

satranc ailesi mardin16 2

satranc ailesi mardin16 4

satranc ailesi mardin16 5

 melekayazveailesi

Başkan Tulay, Nusaybin'den göç eden sporcu Melek Ayaz ve ailesini de ziyaret etti.