Mobile menu

2016 Arzum Türkiye Kadınlar Şampiyonası Çeşme'de Başladı

img 881130 ilden 80 kadın sporcunun şampiyonluk mücadelesine sahne olacak 2016 Arzum Türkiye Kadınlar Satranç Şampiyonası İzmir Çeşme'de başladı. IM Ekaterina Atalık, WGM Betül Cemre Yıldız ve WIM Khayala Isgandarova gibi usta satranççıların hamleler yapacağı şampiyona sonunda toplam 22 Bin 500 TL ödül ve dereceye giren sporculara çeşitli hediyeler verilecek.

Ana sponsorluğunu Arzum Elektrikli Ev Aletleri Sanayi Ticaret A.Ş.'nin yaptığı 2016 Arzum Türkiye Kadınlar Satranç Şampiyonası, 7 Mart 2016 tarihinde İzmir-Çeşme Sheraton Otel'de başladı.

30 ilden 80 sporcunun 9 turluk şampiyonluk mücadelesine sahne olacak şampiyonanın açılış töreni; Çeşme Kaymakamı Mustafa Erkayıran, Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, Başkanvekili Aşkın Keleş, Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Arda Kılıç, Onur Kurulu Üyesi Vehbi Başaran, İzmir Satranç İl Temsilcisi Engin Deniz Alev, Çeşme Satranç İlçe Temsilcisi Mehmet Sarısaç, IM Can Arduman, Özgür Akman, veliler, antrenörler ve İzmirli satranç severler'in katılımı ile gerçekleşti.

Şampiyonanın açılış konuşmasını yapan Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, turnuvanın 8 Mart Dünya Kadınlar gününe denk gelmesinin, turnuvaya ayrı bir anlam kazandırdığını vurgulayarak, "Türkiye'nin görülmeye değer yerlerinden birisi olan Çeşme'de yine güzel ve çok önemli bir organizasyonu gerçekleştiriyoruz. Burada 30 ilden 80 güzide kadın satranççımız dereceye girebilmek için mücadele verecek. Kadın sporcularımıza verdiği destek, şampiyonamıza sunduğu değerli katkı için şampiyona ana sponsoru Arzum'a ve Türk satrancına destek olan tüm kurumlara buradan özellikle teşekkür ediyorum." dedi. Tulay, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlama mesajı ve sporculara başarı dilekleriyle konuşmasını tamamladı.

Bir düşünce sporu olan satrancı desteklemeyi öncelikleri arasında gördüklerini ifade eden Çeşme Kaymakamı Mustafa Erkayıran, " Düşünen insana ihtiyacımız olduğu bir gerçekse, dünyada düşünen ülkeler gelişip kalkınmışsa, satrancı desteklememiz bizim boynumuzun borcudur. Satranç oynayan insanların hayata bakışı her zaman farklı olmuştur ve olmaya devam edecektir. İlçemizde böyle bir etkinliğin gerçekleşiyor olması, dünyanın en güzel ilçelerinden biri olan Çeşme'de bu organizasyona ev sahipliği yapmak bizleri son derece memnun ediyor. Bu şampiyonada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

TSF Çeşme Temsilcisi Mehmet Sarısaç ise, Türkiye Kadınlar Satranç Şampiyonası'nın ilk kez Çeşme'de yapıldığını vurgulayarak, "Şampiyonanın Çeşme'de gerçekleşmesi için yoğun çaba sarf ettik ve şimdi Türkiye'nin en iyi 80 kadın sporcusu bu şampiyonada yarışacak. İçlerinde Milli takım sporcuları, uluslararası usta, kadın büyükusta unvanlarına sahip sporcular var. Tüm sporculara başarılar diliyorum." dedi.

IM Ekaterina Atalık, WGM Betül Cemre Yıldız, WIM Khayala Isgandarova, WCM Emel Kaya, WFM Yulia Gökbulut, WCM Ece Özbay, WCM Irmak Dai, WCM Ece Alkım Erece, WCM Sakiye Öykü İnce, WCM Defne Sade ve WCM İpek Duru olmak üzere 11 unvanlı sporcunun hamleler yapacağı şampiyonanın ilk turu, protokol üyelerinin sembolik açılış hamlelerinin ardından başladı.

 

Şampiyona Sayfası

 

img 8773

Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay

 

img 8778

Çeşme Kaymakamı Mustafa Erkayıran

 

img 8803
 


arduman-akman16

 

Arzum Türkiye Kadınlar Satranç Şampiyonası, IM Can Arduman ve Özgür Akman'ın gerçekleştirdiği canlı yayınlarla satranç severlerle buluşuyor. IM Arduman ve Akman, stüdyo konuklarının da katılımıyla heyecan dolu müsabakalara ilişkin canlı yorum ve analizler yaparak şampiyona heyecanını izleyicileriyle paylaşıyorlar. Şampiyona boyunca tüm satranç severler, Türkiye Satranç Federasyonu resmi Facebook ve Twitter (TurkishChess) hesabı üzerinden #KADINLAR2016 etiketi ile sorular sorup, yorumlarını paylaşarak bu heyecanına ortak olabilirler.