Mobile menu

Kayseri’de Doğru Hamleler için İl Protokolü ile Buluştuk

satranc fed. bak 3 800x530Türkiye Satranç Federasyonu, satranç sporunun illerde tanıtımı, yaygınlaştırılması ve gelişimi için gerçekleştirdiği işbirliği çalışmalarına durmaksızın devam ediyor. Federasyon Başkanı Gülkız Tulay ve Başkan Vekili Prof. Dr. Yusuf Doğruer, 1 Mart 2016 tarihinde Kayseri'de bir dizi ziyaret gerçekleştirerek il yerel yönetimi ile bir araya geldi ve ilde hayata geçmesi planlanan faaliyet ve projelerle ilgili görüşmeler gerçekleştirdi.

Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay ve Başkan Vekili Prof. Dr. Yusuf Doğruer, 1 Mart 2016 tarihinde Kayseri'yi ziyaret ederek; Vali Orhan Düzgün, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Eskici ve Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammet Güven'i makamında ziyaret etti.

Kayseri İl Temsilcisi Fuat Gençsoy'un da hazır bulunduğu ziyaretler ilk olarak Vali Orhan Düzgün'ün makamına gerçekleşti. Yapılan görüşmelerde Vali Düzgün, satranç sporunu Kayseri'de yaygınlaştırmanın kararlılığında olduklarını belirtti ve bu noktada Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı ve heyetini Kayseri'de görmekten özel bir memnuniyet duyduğunun altını çizdi.

İlde hayata geçmesi planlanan Ulusal turnuva faaliyetlerinin görüşüldüğü ziyarette Vali Düzgün, Kayseri'de açılan Türkiye İş Bankası Satranç Sınıflarının 19 okulda daha açılacak olmasından duyduğu mutluluğu dile getirdi ve satrancın yaygınlaştırılması ve sevdirilmesine yönelik çalışmaların artarak devam edeceğini ifade etti.

Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay ise destek ve ilgisinden dolayı Vali Düzgün'e teşekkür ederek, "Türkiye'nin 81 ilinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sayın Valimizin desteğiyle Kayseri'deki çalışmalarımızı da keyifle yürütüyoruz. Çocuk ve gençlerimizin satrancı tanıması ve bu sporu yapması için proje çalışmalarımızı sürdüreceğiz." dedi.

Heyet, göreve yeni atanan Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammet Güven'e de hayırlı olsun ziyareti gerçekleştirerek, Federasyon ve Üniversite işbirliği ile yapılacak proje ve faaliyetler ile ilgili görüştü.

Kayseri temasları Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Eskici'nin makam ziyareti ile devam etti. Abdullah Gül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu'nun da bulunduğu ziyaretlerde, Kocaeli'de başlayan ve birçok ilde başarıyla uygulanan "Doğru Hamlede Buluşalım" projesinin Kayseri'de de hayata geçmesi için gerekli ön görüşmeler yapıldı.

Kayseri il yerel yönetimi ile yapılan görüşmelerin ardından Tulay ve beraberinde ki heyet, Kayseri Şeker Spor Kulübü'nü ziyaret ederek, Genel Müdür Levent Benli ve kulüp yetkilileri ile bir araya geldi.

satranc fed. bak 3 800x530

satranc fed. bak ana sayfa 800x530

TSF Başkanı Gülkız Tulay ve Kayseri Valisi Orhan Düzgün

 

belediye kayseri 2belediye kayseri 1

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı

 

ilmudurlugu kayseri

Kayseri Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü

 

erciyes rektor

Erciyes Üniversitesi