Mobile menu

Türkiye’nin Gündemine “Satranç” Damgası

ahmet davutoglu1Türkiye'de satranç sporu ile ilgili gelişmeler ve Türkiye Satranç Federasyonu'nun başarılı çalışma ve projeleri ülke gündeminde daha fazla yer bulmaya başladı. Geçtiğimiz hafta medyanın ve Türkiye'nin gündeminde yine 'satranç" vardı.

Avrupa Parlamentosu Eğitim Komisyonu ve Avrupa Satranç Birliği (ECU) tarafından 26 Şubat 2016 tarihinde Brüksel'de düzenlenen "Okulda Satranç Konferansı"nda, AB ülkelerinin dikkatini çeken, Türkiye Satranç Federasyonu'nun başarıyla hayata geçirdiği okulda satranç faaliyetleri, medyanın da büyük ilgisi ile karşılaştı. Yazılı ve görsel basında geniş yer alan bu haberlerin ardından hafta sonu Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu'nun Bingöl ziyaretinden de satranç sporu adına güzel haberler yansıdı.

2013 yılında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile imzaladığımız protokol neticesinde Türkiye İş Bankası Satranç Sınıfı açtığımız Bingöl'deki Sevgi Evi'ni ziyaret eden Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, 8. sınıf öğrencisi Erkan Koşar ile yaptığı satranç müsabakasından yansıyan sıcak ve renkli görüntüler çok sayıda gazetede ve televizyonda yer alarak tüm Türkiye'ye ulaştı. Satranç maçını Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu ve Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz da izledi.

Habertürk Gazetesi'nin manşetten verdiği "Türkiye Satrançta Şaha Kalktı" adlı yazı dizisi ise Türkiye gündeminde satranç sporu adına yer alan diğer güzel gelişmeydi. Çok sayıda satranç sporcumuzun, ailelerinin ve Federasyon Başkanımızın da görüşlerinin yer aldığı haberde, satranç sporunun son yıllarda Türkiye'deki yükselişi aktarıldı.

TRT Spor'da yayınlanan Futbol Dışı programı ise bugün, Federasyon Başkanımız Gülkız Tulay ve Milli sporcumuz IM Cemil Can Ali Marandi'yi ağırladı. Eren Koca'nın sunumuyla gerçekleşen programda uluslararası ustamız Marandi'nin elde ettiği dereceler ve ülkemiz satranç sporunda gelinen başarılı nokta izleyicilere aktarıldı.

TRT Spor - Fulbol Dışı Programı - 29 Şubat 2016

 

haberturk 29subat16

Habertürk - 29 Şubat 2016

 

vatan 27subat16

Vatan - 27 Şubat 2016

 

huriyet 27subat16


                            Hürriyet - 27 Şubat 2016

hurriyet ankara 27subat16

                   Hürriyet Ankara - 27 Şubat 2016

 

Başbakan Ahmet Davutoğlu - Erkan Koşar Satranç Maçı - Habertürk TV 28 Şubat 2016