Mobile menu

“Bingöllü Gençler Satranç Oynuyor”

img 9573Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğünce 1529 öğrencinin müracaat ettiği, "Bingöllü Gençler Satranç Oynuyor" isimli satranç turnuvası organize edildi. İl genelinde büyük ses getiren ve büyük bir coşkuyla gerçekleşen turnuva sonunda Bingöl Belediye Başkanlığı ile yapılan görüşmeler neticesinde, Belediye tarafından TSF Bingöl İl Temsilciliği ve turnuva salonu için yer tahsisi ve malzeme temini yapılacağı bildirildi.

Bingöl Emniyet Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü işbirliğinde Güvenli Hayat ve Güvenli Gelecek için Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) desteğiyle, gençleri suç ve suç çevrelerinden, kötü alışkanlıklardan ve her türlü yasa dışı oluşumlardan korumak, sportif, sosyal ve kültürel faaliyetlere yönlendirerek çocukların ve gençlerin topluma kazandırılmasının amaçlandığı "Bingöl Huzur Verir" isimli proje kapsamında ortaokul öğrencilerine yönelik satranç turnuvası düzenlendi.

img 9541

"Bingöllü Gençler Satranç Oynuyor" isimli ve bin 529 öğrencinin müracaat ettiği satranç turnuvasının ödül töreni; Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, Bingöl Belediye Başkan Vekili Sabri Alkış, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, İl Emniyet Müdürü Süleyman Pamuk, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Erdal Arıkan, Türkiye Satranç Federasyonu Temsilcilikler Koordinasyon Kurulu Başkanı Mustafa Eroğlu, Bingöl İl Temsilcisi Orhan Bakır, öğrenciler, öğretmenler ve çok sayıda davetlinin katılımıyla gerçekleşti.

İl yerel yöneticileri tarafından desteklenen ve büyük ses getiren turnuvanın ödül töreninde konuşma yapan Vali Köşger, "İl Emniyet Müdürlüğümüz, Satranç Federasyonumuz ve Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile birlikte çok güzel ve çok önemli bir organizasyona imza attık. 7 bin civarında öğrenciyle bire bir görüşüldü, bin 529 öğrencinin katıldığı bir satranç turnuvası düzenlendi. Büyükşehirlerden sonra okul sporlarında katılımın en çok olduğu organizasyon ilimizde gerçekleştiriliyor. Bu Türkiye çapında sevindirici bir durum. Okul sporlarında Bingöl'ün bu kadar yüksek bir katılımla temsil edilmesi önemli, Bingöl olarak bölgeye örnek olacağız. Beni sevindiren diğer bir husus da turnuvaya katılan ve hatta dereceye giren öğrenciler arasında kızlarımızın olmasıdır. Kendilerini tebrik ediyorum. Bu çocuklarımızın anne ve babalarını da tebrik ediyorum. Bu ülke bizim, bu memleket bizim. Bu geleceği hep birlikte güzel bir şekilde inşa edeceğiz. Bu organizasyonda emeği geçen İl Emniyet Müdürlüğümüzü, Türkiye Satranç Federasyonunu, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzü, okul müdürlerini ve öğrenci velilerini tebrik ediyorum." açıklamasında bulundu.

Turnuva sonunda dereceye giren öğrenciler; 8. sınıflarda, 1. Diyar Yıldız 2. Meryem Çelik 3. Furkan Yıldız, 7. sınıflarda; 1. Nurnehir Şahin 2. Yusuf İçli 3. Umut Kerey, 6. sınıflarda; 1. Ahmet Musavi Baydoğan 2. Furkan Akbal 3. Muhammet Ali Şahin, 5. sınıflarda; 1. Ramazan Taş 2. Barış Ulama 3. Kadir Özer oldu.

23 Şubat 2016 tarihinde Polisevi Şube Müdürlüğünde düzenlenen ödül töreninde; birinciler tablet, ikinciler dijital fotoğraf makinesi, üçüncüler ise kol saati ile ödüllendirildi.

TSF Temsilcilikler Koordinasyon Kurulu Mustafa Eroğlu, satranç turnuvası ödül töreninin yanı sıra Bingöl Belediye Başkanlığı, Valilik, Emniyet Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğüne de makam ziyaretleri gerçekleştirdi. İl yerel yöneticileri tarafından Bingöllü çocukları geleceğe daha güçlü hazırlamak için satranç sporu ile ilgili her türlü faaliyete destek olacaklarının altının çizildiği görüşmelerde Belediye Başkanı Yücel Barakazi, TSF Bingöl İl Temsilciliği ve turnuva salonu için yer tahsisi sağladıklarını ve malzeme temini yapacaklarını bildirdi.

 

img 4293 img 4294

img 9558

img 9561

img 9569

img 9571

img 9572

img 9573

belediye bingol

Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi'ye makam ziyareti

img 9536