Mobile menu

Yükseköğretimde Satranç Çalıştayı Tamamlandı

41Süleyman Demirel Üniversitesi ve Türkiye Satranç Federasyonu işbirliği ile gerçekleştirilen "Yükseköğretimde Satranç Çalıştayı"nda ikinci günün ilk oturumu Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay başkanlığında saat 09.00’da başladı.

 Ekinhan Erişkin'in “Mühendislik ve Satranç” ve Türkiye Satranç Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Sağlık Kurulu Başkanı Prof. Dr. Kıvanç Güngör’ün “Satranç ve Sağlık” konulu sunumlarının ardından, Prof. Dr. Serdal Terzi başkanlığında gerçekleşen ikinci oturumda, Doç. Dr. Ayşe Nur Güncan'ın, "Yükseköğretimde Satranç Dersleri ve İçerikleri”, Türkiye Satranç Federasyonu Eğitim Kurulu Üyesi Yrd. Doç. Dr. Reşat Sadık'ın, “Satranç Eğitiminde Dersler ve Ders İçerikleri”, Yrd. Doç. Dr. Kenan Demir'in, "İlköğretim Satranç Dersi ve Yansımaları” ve Türkiye Satranç Federasyonu Çanakkale İl Temsilcisi ve Eğitim Kurulu Üyesi Yasemin Kaçar'ın, "Satrançla İlgili Yapılan Çalışmalara Genel Bakış” konulu sunumları katılımcılarla paylaşıldı. 

Çalıştayın son oturumunda; Prof. Kıvanç Güngör başkanlığında gerçekleşen, Yrd. Doç. Dr. Nilgün Cevher Kalburan'ın "Okul Öncesi Dönemde Satranç Eğitimi Üzerine Yapılan Araştırmalar”, Dr. Gülözge Türköz’ün'ün "Öğretmen Yeterlilikleri Bağlamında Satranç” ve Türkiye Satranç Federasyonu Eğitim Kurulu Başkanı Ali Özen'in "Eğitim Fakültesinde Satranç Eğitimi ve Öğretmenliği Bölümünün Gerekliliği" sunumları yapıldı.

Yükseköğretimde Satranç Çalıştayı, Organizasyon Komitesi Başkanı Doç. Dr. Ayşe Nur Güncan ve Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay'ın teşekkür konuşmalarıyla tamamlandı.

 

42

           Ekinhan Erişkin

43

44

45

Prof. Dr. Kıvanç Güngör - Türkiye Satranç Federasyonu Sağlık Kurulu Başkanı

46

47

48

Doç. Dr. Ayşe Nur Güncan

49

Yrd. Doç. Dr. Reşat Sadık - Türkiye Satranç Federasyonu Eğitim Kurulu Üyesi 

50

51

Yrd. Doç. Dr. Kenan Demir

52

Yasemin Kaçar - Türkiye Satranç Federasyonu Eğitim Kurulu Üyesi - Çanakkale İl Temsilcisi

53

54

Prof. Dr. Serdal Terzi

55

56

Yrd. Doç. Dr. Nilgün Cevher Kalburan

57

Dr. Gülözge Türköz

58

Ali Özen - Türkiye Satranç Federasyonu Eğitim Kurulu Başkanı

59

60

Süleyman Demirel Üniversitesi Yükseköğretimde Satranç Çalıştayı Organizasyon Komitesi

61

Gülkız Tulay - Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı

62

Gülkız Tulay  - Doç. Dr. Ayşe Nur Güncan

63

Gülkız Tulay - Prof. Dr. Seyfettin Çakmak

64

Doç. Dr. Selçuk Burak Haşiloğlu - Doç. Dr. Ayşe Nur Güncan

65

Ali Özen - Doç. Dr. Ayşe Nur Güncan

41