Mobile menu

İzlanda'yı yendik, Fransa'ya kaybettik

img 1217 - kopyaAvrupa Takımlar Şampiyonası'nın yedinci turunda açık kategoride İzlanda'yı 3-1 yendik, kadınlarda ise Fransa'ya 3-1 kaybettik.


Dragan'ın dinlendiği bu turda birinci masada oynayan GM Ipatov kendi yarattığı problemleri çözdü ve maça asılmaya pek de hevesli olmayan rakibi GM Stefansson ile olan mücadelesi 40. hamlenin ardından berabere bitti.

İlginç bir kalite fedasına giden Mustafa, akabinde rakibinin kaliteyi geri vermesiyle beraberliğin çok muhtemel olacağı bir partiye imza atıyorken, kurnaz bir planla ve pürüzsüz oyunuyla masadan kazançla ayrıldı.


Şampiyonanın başından bu yana beyazlarla maç yapma fırsatı yakalayamayan ancak takım için elinden gelenin en iyisini yapmaya hazır olan Barış bu turda da siyahlarla mücadele etti. Bir kez daha hafif kötü konumda kalan Barış, daha iyi hamleler buldu ve bir piyon kazandı. Ancak bu piyon kazanmasına yetmedi ve partiden yarım puan alabildi.


İnisiyatifi açılıştan itibaren elinde bulunduran, kazanmak için en hızlı yolu değil de, en kontrollü yolu seçmeyi tercih eden Emre bugün çok başarılı bir parti oynadı güzel bir zafere imza attı.


Ulusal takımımız sekizinci turda İngiltere ile karşılaşacak.


Kadınlar kategorisinde ise bu tur hak etmediğimiz bir yenilgi aldık. Siyahlarla GM Sebag karşısında son derece sağlam oynayan Katya, oyunun bir noktasında avantajı ele geçirmiş gibi görünse de pozisyon ancak beraberliğe yetti ve partiden yarım puan alabildik.


IM Skripchenko'nun hiçbir zaman oynamadığı Sicilya'nın bu devam yolunu seçmesi Betül için sürpriz oldu. Ancak eski hazırlığını oynamak yerine, maç öncesi yaptığı hazırlığı tercih eden Betül'ün planları istediği gibi gerçekleşmedi. Sakin hamleler seçen Betül, siyahın d5 yapmasına izin verdi ve oyun sonunda son derece teknik oynayan Fransız IM bir puanın sahibi oldu.

Eski varyantı olan g3'lü Şah Hint'i oynamayı tercih eden Khayala, e6'yı fille alarak maçın devamında kalamadı. Açılışta gelgitlerin yaşandığı partide zekice bir piyon fedası yapan Zehra, geçer piyonu ile son derece tehlike yarattı. Zaman sıkışmasında h3 ile basitçe piyon kazanabiliyorken terfi için acele etmeyi tercih etti ve bu heyecan içinde kolay bir taktiği gözden kaçırdı. Ters renk fillerin tahtada kaldığı konumu ve bağlı piyonları güzel bir şekilde kontrol altında tutmayı başaran Zehra partiden yarım puan aldı.

Kadın takımımız sekizinci turda İspanya ile karşılaşacak.

Eşlendirme- Sonuç

 

img 1202
 A Ulusal Takım: Antrenörümüz GM Miroshnichenko, GM Solak, GM Ipatov, GM Yılmaz, GM Esen ve GM Can
img 1208
 Kadın Milli Takımımız: WGM Öztürk, WIM Isgandarova, WGM Yıldız, WIM Topel, IM Atalık Antrenörümüz: GM Mihalcishin
img 1217