Mobile menu

İzlanda'da Rusya Lider - İsviçre maçında kazanç ve beraberlik

etcc-r6-photo hj045Bugün oynanan altıncı turda her iki takımımız da İsviçre ile karşılaştı. Kadın Ulusal takımımız maçtan 3,5-0,5 kazançla ayrılırken, açık kategoride mücadele eden sporcularımız karşılaşmayı beraberlikle noktaladılar.

Katya'nın rakibinin at fedası ile teorik beraberliğe giden yolu seçmesi ile yarım puan kaybettiğimiz ilk masa dışında tüm masalardaki partileri kazandık.

Eski hazırlığını oynadığı oyunda avantajlı duruma geçmesi kolay olmasa da maçın sonucunda yüzü gülen taraf WGM Yıldız oldu.

Avantajı elinde bulundurmuşken bir anda kapalı konuma sahip olan WGM Kübra Öztürk oyunun beraberlikle sonuçlanması beklenirken, güzel taktiklerle maçı kazanmayı bildi.

Khayala ise şampiyonada oynadığı ilk Sicilya'ya oldukça iyi hazırlandığını göstererek 1 puanı hak ettiğini gösterdi.

Yedinci tura girerken Rusya, Gürcistan ve Ukrayna ilk üç sırada yer alıyorlar. Kadın ulusal takımımız yedinci turda Fransa ile karşılaşacak.

Yine İsviçre ile eşleştiğimiz açık kategorinin ilk masasında oynanan GM Pelettier – GM Solak mücadelesinde çok iyi bildiği devam yolunu oynayan Dragan kazanç hamlesini bulamayarak beraberliğe razı oldu.

İyi bir oyun çıkartan Alexander Ipatov kazanç konumda dikkatini kaybederek partiden yarım puan alabildi.

Açılıştan itibaren kötü kalan Mustafa maça asılmaya devam ederek oyunun bir noktasında şans yakalamışken zaman sıkışmasının etkisi ile partiyi kaybetti.

Emre sergilediği taktik ve klas oyunu ile rakibine fırsat vermeyerek masadan kazançla ayrıldı.

Altı turun ardından Rusya, Fransa ve Azerbaycan ilk üç sırada bulunuyor. Yedinci turda İzlanda ile karşılaşıyoruz.

Eşlendirme-Sonuç