Mobile menu

Dünya Emektarlar'da Yedinci Turu Galibiyet ile Noktaladık

davide contini suat soyluİtalya'da gerçekleştirilen Dünya Emektarlar Satranç Şampiyonası'nda yedi tur geride kaldı.

65+ açık kategorisinde mücadele eden Fransız sporcu Vladimir Okhotnik zirvedeki yerini koruyor. Yedinci turda önemli bir rakibini daha Vladimir Zhelnin'i saf dışı bıraktı. Okhotnik 6,5/7 ile büyük bir başarı yakaladı ve liderliğini sürdürüyor. Ancak bu başarıya rağmen yine de rahat değil. Çünkü bir başka eski şampiyon Anatoly Vaisser de iyi bir yarışma çıkarıyor ve yedinci turda o da kazandı. 2015 Avrupa şampiyonu Rooze da geriden geldi ve üst gurubu yakaladı. Vaisser, Kupreichik ve Rooze altışar puanla Okhotnik'in takip ediyorlar.

50+ açıkta yarışmayı önde götüren Rozentalis, Ivanov ile berabere kalınca geriden gelen Nikolic ve Mohr'a yakalandı. Bu üç yarışmacı sekizinci tura 6 puanla lider girdiler. Yedinci turun en kazançlı oyuncusu Georg Mohr oldu. Çünkü yine bir başka iddialı oyuncu Keith Arkell ile eşleşmişti. Mohr rakibini yenmeyi başardı ve ön sıralar için önemli bir rakipten sıyrılmış oldu. Nikolic de Bagaturov'u alt sıralara itti. 

Şampiyona'nın 50+ açık kategorisinde ülkemiz adına yarışan sporcularımız IM Suat Soylu ve Hür Yasin rakiplerini yendiler. Böylece üst gruba bir adım daha yaklaşmış oldular. Sekizinci turda Suat Soylu beşinci, Hür Yasin ise sekizinci masada canlı yayında oynayacaklar.

50+ kadınlarda Tatiana Bogumil'ye nihayet bir dur diyen çıktı. Alman oyuncu Petra Schulz rakibini yendi ve zirveye ortak olduğunu ilan etti. Diğer yarışmacılar da yaklaşınca yarışma çekişmeli bir noktaya geldi. Tatiana Bogumil hala lider durumda bulunuyor. Petra Schulz yarım puan farkla, Tsiala Kasoshvili ve Marina Makropoulou da bir puan geriden lideri izliyorlar.

Şampiyonanın sekizinci turu bugün TSİ 16.00'da oynanacak.

Eşlendirme-Sonuç - Resmi Turnuva Sayfası - Canlı Yayın


davide contini suat soylu

Davide Contini (2219) – Suat Soylu (2377)

 

hur yasin fred berend

Hur Yasin (2092)- Fred Berend (2347)