Mobile menu

Slovenya'yı yendik, Polonya'ya kaybettik

etcc-r5-photo hj061Avrupa Takımlar Şampiyonası'nın beşinci turunda açıkta Polonya'ya 1,5-2,5 kaybederken, kadınlar kategorisinde Slovenya'ya karşı 3-1 kazandık.

Açılışta az da olsa avantajı eline geçiren IM Ekaterina Atalık, bunu maçın sonuna kadar çok iyi değerlendirerek masadan kazanç ile ayrıldı.

Şah Hint'e oldukça iyi hazırlanmış olan Khayala iyi bir teknik ile maçını kazanırken, bir ara hafif üstün pozisyona geçen Betül ve Kübra riske girmeyerek maçlarını beraberlikle noktaladılar.

Kadın sporcularımız altıncı turda İsviçre ile oynayacak.

Ruy Lopez'de değişmeli varyantı oynamayı tercih eden GM Solak oyununun bütününden beklediğini alamadı ve hamle tekrarı neticesinde maç beraberlikle sonuçlandı.

GM Ipatov eski dünya gençler şampiyonu GM Duda karşısında açılışta yaşadığı problemleri çözdü fakat bu sürede zamanını fazlasıyla harcamış oldu. Zaman sıkışmasına girerek piyon kaybeden Ipatov, rakibinin kontrollü oyunu karşısında oyunda kalamadı ve maçı kaybetti.

Mustafa beyaz için daha iyi kabul edilen bir devam yoluna girerek bir piyon kazandı ancak kazanılması zor bir kale oyun sonuna girerek partiden yarım puan ile ayrıldı.

Açılışta yaptığı yanlış hamleler neticesinde kötü konumda kalan Barış, mücadeleyi bırakmayarak zekice bir feda ile maçı beraberlikle bitirdi.

Millilerimiz altıncı turda İsviçre ile karşılaşacak.

Eşlendirme - Sonuç