Mobile menu

Ordu’da 10 Bin Öğrenci Doğru Hamlede Buluşuyor!

mansetOrdu Büyükşehir Belediyesi, Ordu İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türkiye Satranç Federasyonu işbirliği ile yürütülen "Doğru Hamlede Buluşalım Projesi" kapsamında, 20 Ekim 2015 tarihinde öğrencilere satranç takımı ve eğitim kitabı dağıtıldı.

19 ilçede ki 252 okul, 10.000 öğrenci ve 452 öğretmen ile Doğru Hamlede Buluşan Ordu Büyükşehir Belediyesi, ilk etapta Altınordu ilçesi Altınfındık İlkokulu'nda gerçekleştirdiği törende proje doğrultusunda öğrencilere 336 adet satranç takımı ve eğitim kitabı hediye etti.

Ordu Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ahmet Çoruh, Genel Sekreter Dr. Mustafa Çöpoğlu ve Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay'ın katıldığı törende Ordu Büyükşehir Kent Konseyi Başkanı Av. Atilla Tatar, Ordu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç, Genel Sekreter Yardımcısı Bülent Civelek, Altınordu İlçe Milli Eğitim Müdürü Sezai Akarsu, Altınfındık İlkokulu Okul Müdürü Yusuf Akarsu, TSF Doğu Karadeniz Bölge Temsilcisi Zeki Demircan okul idaresi, öğretmenler, veliler ve öğrenciler de yer aldı.

img 5141

Törende konuşmalarını yapan Altınfındık İlkokulu Okul Müdürü Yusuf Akarsu konuşmasında satrancın öğrencileri için sosyal etkinlik ve zihinsel gelişimlerinde de önemli katkısı olan bir faaliyet olduğunu söylerken: "Öğrencilerimize satrancı sevdirmek ve onların başarılarını artırmak istiyoruz. Gelecekte satranç faaliyetlerini daha etkili sürdürebilecek fırsatları onlara sunmak istiyoruz. Okulumuzda toplam 336 öğrencimize satranç takımı ve eğitim kitabı takdimi yapıldı. Bu katkılarından dolayı başta Büyükşehir Belediye Başkanlığımız olmak üzere, Türkiye Satranç Federasyonu Başkanlığımıza, Milli Eğitim Müdürlüğümüze teşekkürlerimizi sunuyorum." dedi.

img 5152

 

Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay ise Federasyon olarak birçok projeyi hayata geçirdiklerini ancak en heyecanlandıkları projenin bu proje olduğunu belirtti. Tulay konuşmasında: "2014 yılı özel proje ödülünü alan bu proje Kocaeli'nde başladı ve bugün, Ordu'da son derece başarılı bir şekilde gerçekleşiyor. Belediye Başkanımızın projeyi sahiplenmesi ve sunduğu önemli destek bu başarıyı getirdi." şeklinde konuştu. Tulay konuşmasını Başkan Enver Yılmaz ve emeği geçen herkese teşekkür ederek tamamladı.

 

img 5226

Toplumun gelişimini sağlamak amacıyla Büyükşehir Belediyesi olarak her türlü etkinliğin öncüsü ve destekçisi olacaklarını belirterek konuşmasına başlayan Ordu Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Av. Ahmet Çoruh da Ordu Büyükşehir Belediyesinin teknik yatırımların yanı sıra toplumun gelişimini sağlayacak sosyal, kültürel, sportif ve bilimsel alanlar da her türlü etkinliğin öncüsü ve destekçisi olacaklarını söyledi. Başkan Vekili Çoruh konuşmasını şöyle sürdürdü: "2015-2016 eğitim öğretim yılında toplam birinci sınıfa yeni başlayan 10 bin öğrencimize satranç takımı ve eğitim kitabı dağıtmayı hedef koyduk. Amacımız, bu projeyle birlikte çocuklarımızın ileride, hayatın çeşitli alanlarında karşılaşacakları problemlere, aile hayatlarında, sosyal hayatlarında, iş hayatlarında karşılaşacakları problemlerde doğru hamleler yapabilmelerini sağlamak.

 

Altınfındık İlkokulu'nda gerçekleşen törende, proje doğrultusunda temsili olarak seçilen bir sınıfa protokol tarafından satranç takımı ve eğitim kitabı hediye edildi.

 

 

img 5000

img 5001

img 5006

img 5010

img 5016

img 5075

img 5089

img 5097

img 5102

img 5135

img 5154

img 5190

img 5193

img 5196

img 5215

img 5301

img 5307

img 5310