Mobile menu

Carlsen İle Blitz

carlsen dincerİspanya'nın Barselona şehrinde, 2-5 Mart 2015 tarihlerinde gerçekleştirilen Mobile World Congress'te Türk sporcu Dinçer Bilgin, Carlsen ile blitz maçı yapma şansı yakalayan on kişiden biri oldu.

Türkiye, Güney Afrika, Avusturya ve İspanya'dan katılımcıların olduğu organizasyonda Carlsen'e 1 dakika, rakibine 5 dakika verilen karşılaşmalar yapıldı.

Oyunları analiz eden, etkinlik sunucusu ve ünlü satranç gazetecisi Leontxo Garcia, her oyuncu ile karşılaşmadan önce ve sonra röportaj yaptı.

 

Garcia'nın sporcumuz Dinçer Bilgin ile yaptığı röportaj:

Leontxo Garcia: Merhaba ve tebrikler, adını doğru telaffuz edebildik mi?

Dinçer Bilgin: Evet yeterince yaklaştınız.

Leontxo Garcia: Bize kendini tanıtır mısın? Nereden geliyorsun?

Dinçer Bilgin: Merhaba Ben Dinçer Bilgin. Türkiye'den katılıyorum. Amatör bir satranç oyuncusuyum ve satranca aşığım. Carlsen'in fanatiğiyim ve onu youtube ve facebook'tan takip ediyorum. Maçlarını internetten canlı izliyorum. Böyle bir etkinliği düzenlediği için Nordic firmasına teşekkür ederim.

Leontxo Garcia: Türkiye son yıllarda satrançta çok gelişti, sen bu konuda ne düşünüyorsun?

Dinçer Bilgin: Türkiye İş Bankası satranca çok büyük destek veriyor ve federasyon da çok başarılı işler yapıyor. Türkiye Satranç Federasyonu benim tüm masraflarımı karşılayarak buraya gelmeme yardımcı oldu. Federasyonumuza çok teşekkür ediyorum. Benim bir hayalim var aslında. Buraya da bu hayalime ufak bir katkı sunmak için geldim. Carlsen Dünya Şampiyonu olduğunda Anand 44 yaşındaydı ve Carlsen 23 yaşındaydı. 20 sene sonra Carlsen 44 olacak ve benim 3 yaşındaki oğlum da 23 yaşında olacak. Ben 20 yıl içinde bir dünya şampiyonu yetiştireceğimize inanıyorum. Bu benim oğlum da olabilir başkası da..ama olacak.

Leontxo Garcia: Seni çok istekli gördüm, sana ve Türkiye'ye başarılar. Peki, Carlsen'i Türkiye'de görmek ister misin?

Dinçer Bilgin: Evet kesinlikle, kendisine misafirperverliğimizi en iyi şekilde göstermek isteriz.

carlsen imzal bir satranc takm hediye etti