Mobile menu

Altın Kayısı Sona Erdi

phoca thumb l img 30812'nci Uluslararası Altın Kayısı Satranç Turnuvası, ödül töreniyle sona erdi. Malatya Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye Satranç Federasyonu tarafından ortaklaşa düzenlenen 2'nci Uluslararası Altın Kayısı Satranç Turnuvası sona erdi.

Atatürk Spor Salonu'nda yapılan ve 5 gün süren turnuva sonunda kategorilerinde dereceye giren sporculara ödülleri verildi.

Kategorilerinde dereceye giren sporculara madalya ve kupanın yanı sıra Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından para ve çeşitli ödüller takdim edildi.
Sporcuların ödüllerini, Malatya Vali Yardımcısı Murat Çağrı Erdinç, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, TSF Asbaşkanı Aşkın Keleş ile Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Sadi Fındıklı takdim etti. 2'nci Uluslararası Altın Kayısı Satranç Turnuvası kapsamında görme engelli sporculara teşvik ödülü verildi.

ÇAKIR: HER ANLAMDA GÜZEL BİR ORGANİZASYON OLDU 2'nci Uluslararası Altın Kayısı Satranç Turnuvası'yla ilgili bir değerlendirmede bulunan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, turnuvanın çok verimli geçtiğini belirtti.Turnuvaya, 9 ülkeden yoğun bir katılımın olduğunu kaydeden Çakır, "Turnuvada 400'e yakın sporcu mücadele etti. Uluslararası Altın Kayısı Satranç Turnuvamızın bu yıl ikincisini yaptık. Geçen yılda turnuvamıza ciddi bir katılım vardı.

Bunu daha da yaygınlaştırmak, öğrencilerimizin daha çok ilgisini çekmek, satrancı çocuklarımıza öğretmek temel amacımızdı. Bu anlamda Türkiye Satranç Federasyonu ile Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne teşekkür ediyorum. Malatya Büyükşehir Belediyesi olarak böyle güzel bir organizasyonda yer aldık" dedi.

Çakır, görme engelli sporcularında turnuvada yer aldıklarını anımsatarak, "Turnuva her anlamıyla çok güzel geçti. Bu yılki turnuvamızda görme engelli sporcularımızda yer aldı. Çeşitli gösteriler yaptılar. 20 oyununda internet ortamında canlı olarak yayınlanması ayrı bir farklılık oldu" diye konuştu.
Turnuvayı gelecek yılda devam ettireceklerini dile getiren Çakır, şunları bildirdi: "Turnuvamızın gelecek yıl üçüncüsünü düzenleyeceğiz.
Ödüllerimizi daha da artıracağız. Turnuvaya, yurt dışından daha çok sporcunun gelmesine öncülük edeceğiz. Bunun yanında il dışından gelen sporcu sayısını da daha yukarılara taşımamız lazım. Bu kapsamda turnuvamızı devam ettireceğiz."

Foto Galeri