Mobile menu

Altın Kayısı Başladı

ufakMalatya Büyükşehir Belediyesi'nin destekleriyle ve Türkiye Satranç Federasyonu tarafından düzenlenen 2. Uluslararası Altın Kayısı Satranç Turnuvası 15 Haziran 2014 Saat 15:00’da Malatya Atatürk Spor Salonu’nda başladı.
 

IMG 2490

Turnuvanın açılış töreninde konuşan Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Uluslararası Altın Kayısı Satranç Turnuvası'nın ikincisinin yapıldığını belirterek, turnuvaya birçok ülkeden satranç sporcusunun katıldığını kaydetti.

IMG 2480
Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay ise, 2. Uluslararası Altın Kayısı Satranç Turnuvası'nın, Türkiye Satranç Federasyonu'nun uluslararası anlamda en önemli turnuvalarından birisi haline geldiğini belirtti.
 
Turnuvanın, çok daha geniş bir katılım ve geniş bir ortamda devam edeceğine inandığını dile getiren Tulay, "Türkiye Satranç Federasyonu 430 bin lisanslı sporcusu ile diğer spor federasyonları içerisinde ön sırada yer almaktadır. Amacımız ülkenin her noktasına satrancı yaymak. Bu anlamda yaptığımız güzel proje ve atılımlar var. Bunlardan birisi de bu tür uluslararası turnuvaları ülkemize kazandırmaktır" dedi.

IMG 2439
 
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır da, turnuvanın güzel bir şekilde geçmesi temennisinde bulunarak, daha geniş katılımla turnuvayı sürdüreceklerini dile getirdi.
 
Çakır, Malatya'yı sosyal ve kültürel bir şehir haline dönüştüreceklerini kaydederek, şunları söyledi:
 
"Bu etkinliklerdeki amacımız, çocuklarımızın kendilerini ifade edebilmeleri ve geliştirmelerine katkı sağlamak. Çocuklarımızın zihinsel olarak gelişmeleri adına da bu turnuvayı çok önemsiyoruz. Dolayısıyla bu tür etkinlikleri Malatya Büyükşehir Belediyesi olarak yapmaya devam edeceğiz. Bu kapsamda yıl içerisinde birçok etkinliğimiz olacak. Bu tür etkinliklerimizi daha da arttıracağız."

IMG 2455

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Satranç Federasyonu Başkanı Tulay'a Malatya'nın simgesi olan kayısı hediyesini takdim edip küçük satranç sporcuları ile hatıra fotoğrafı çektirdiler.

1
2
3
 
Yapılan konuşmaların ardından Malatya Milletvekilleri Öznur Çalık, Cemal Akın ve Mustafa Şahin, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ile Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Sadi Fındıklı, turnuvanın başlangıç hamlesini yaptılar.

IMG 2582

Açılış töreni sonrasında Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Tulay, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat'a Antrenörlük belgesini takdim etti.
 
Turnuvada, Türkiye'nin yanı sıra Azerbaycan, Bulgaristan, Kosova, Gürcistan, İran, Suriye, Karadağ ve Ukrayna'dan toplam 316 sporcu katıldı.