Mobile menu

Çanakkale'de Valilik ve Rektörlük Ziyaretleri

IMG 1157 - KopyaSponsorluk imza töreni için Çanakkale'de bulunan Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay ve Yönetim Kurulu Üyesi Kasım Yekeler Çanakkale Valisi Ahmet Çınar'ı ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner'i makamlarında ziyaret etti.

Çanakkale'de satrancın gelişimi ve 2015 yılında yapılması planlanan etkinliklerin görüşüldüğü Valilik ziyaretinin ardından Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörlüğü ziyaret edildi.

Prof. Dr. Sedat Laçiner her sene üniversite öğrencilerinin bir araya geldiği Türkiye Üniversiteler Şampiyonası'nın Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi imkanlarının kullanarak organize edilmesine sıcak baktığını vurgularken, üniversitelerde verilecek satranç eğitimleri hakkındaki görüşlerini Başkan Tulay ile paylaştı. MEB ile yapılan görüşmeler neticesinde satrancın anaokullarında seçmeli ders olması, çocukları yetiştirecek eğitmenlerin eğitilmesi ve üniversitede satranç eğitimi adına yapılabilecekler hakkında görüşlerini paylaşan Laçiner; satranç eğitimine küçük yaşlarda başlanmasının çocukların sosyal ve akademik hayatlarına çok büyük katkılar sağladığını vurguladı. Prof. Dr. Sedat Laçiner bu eğitimlerin Onsekiz Mart Üniversitesi'nde başlayabilmesi için gerekli adımların atılacağının altını çizdi.

Rektörlük ziyaretinde Başkan Tulay'a Miller Oto Ticaret ve Sanayi A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Mert Mildon ve Çanakkale İl Temsilcisi Yasemin Kaçar eşlik etti.

IMG 1052
 Mert Mildon, Kasım Yekeler, Gülkız Tulay ve Vali Ahmet Çınar
IMG 1153
Can Mildon, Başkan Tulay, Prof. Dr. Sedat Laçiner, Kasım Yekeler ve Yasemin Kaçar
IMG 1157