Mobile menu

Bakan Kılıç Hatay'da

14 - KopyaGençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç bir dizi ziyaret ve açılışta bulunmak üzere geldiği Hatay'da satranca özel ilgi gösterdi. İskenderun Gençlik Merkezinin açılışını gerçekleştiren Bakan Kılıç, Gençlik Merkezinde bulunan satranç odasında, satranç oynayan gençlerle sohbet etti.

Bakan Kılıç satranç odasında yaptığı konuşmada; "Başarının güzeli, ahlaklı olanıdır" tezini savunduğunu belirtirken, gençlere de şöyle seslendi: "Başarının takdir edilmesi gerekir. Ancak sizlerden bir ricam var. Başarınız her zaman gerçek başarı olsun. Ahlaklı başarı olsun. Kendi gücünüzle, çalışmanızla elde ettiğiniz başarınız olsun. Neyi kastettiğimi çok iyi anlıyorsunuz. Allahın size verdiği güç-kuvvet ile vücudumuzu hazırlayarak doğal yollardan elde edilen başarılar ömür boyu süren başarılardır. Gelecekte bunun gururunu yaşayabilmek için her zaman çok çalışmalı ama en önemlisi ahlaklı olunmalıdır" dedi. Satranç oynayan gençlerin ilk hamlesini yapan Bakan Kılıç bundan sonraki yarışmalarda gençlere başarılar diledi.

1

IMG 1608

Daha sonra Antakya'da yapılan törene katılan Bakan Kılıç burada Milli satranççımız Denizcan Temizkan ve Milli Atletimiz Emine Hatun Tuna tarafından kapıda çiçeklerle karşılandı. Satranç branşında göğsümüzü kabartan, 2013 yılında Sırbistan'da yapılan Avrupa Okullar Şampiyonasında 13 yaş kategorisinde Avrupa şampiyonu olan Denizcan Temizkan'ı tam altınla ödüllendiren Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, ödül töreninde Denizcan Temizkan'a özel ilgi gösterdi.

IMG 1080

Ödül Törenine Spor Bakanı Kılıç'ın yanısıra Hatay Valisi M.Celalettin Lekesiz, Adalet Eski Bakanı Hatay Milletvekili Sadullah Ergin, Milletvekilleri, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Emrullah Taşkın, Satranç İl Temsilcisi Sultan Daban, partililer ve bir çok vatandaş katılım gösterdi.

14